Kanada'da çok eşlilik yasağı!

Kanada'da çok eşlilik yasağı!

Barbar Kültürel Uygulamalar İçin Sıfır Hoşgörü yasasını işleme sokan Kanada, birden fazla eşi olanlara vatandaşlık yasağı getirdi.

Kanada'ya göçmen ya da mülteci olarak gelenlerden birden fazla eşi olanlar vatandaşlığa kabul edilmeyecek.

Kanada Senatosu ve Federal Parlamentosu'nca bir süre önce oylanan "Barbar Kültürel Uygulamalar İçin Sıfır Hoşgörü" isimli düzenleme, kraliyet onayı alarak yasalaştı.

Kanada Adalet Bakanı Peter MacKay ile Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Chris Alexander, yaptıkları ortak yazılı açıklamayla Kanada Genel Valisi David Johnston'ın ilgili yasayı Kraliçe II. Elizabeth adına imzaladığını duyurdular. Buna göre, dini ya da kültürel nedenlerle çok eşlilik Kanada'da yasaklandı. Yeni düzenlemeye göre, Kanada Göçmenlik ve Mülteci Koruma Yasası kapsamında ülkeye göçmen ya da mülteci olarak gelenlerden birden fazla eşi olanlar, ülkeye geldikten sonra ikinci ya da üçüncü eşle yaşamaya başlayanlar, Kanada vatandaşlığına kabul edilmeyecekler. Yasa ile en düşük evlilik yaşı 16 olarak belirlenirken, çocuklarını zorla evlendirme de suç ve ceza kanununa tabi olacak.

Barbar Kültürel Uygulamalar İçin Sıfır Hoşgörü Yasası'nın hedef kitlesini Müslümanlar oluşturuyor. İngilizce bilmedikleri için dil kurslarına gitmek zorunda olan ve dil öğreninceye kadar tüm giderleri devlet tarafından karşılanan göçmen ve mülteciler, anne-baba ve çocuk sayısı esas alınarak her ay ciddi miktarda para alıyor. İki çocuklu bir aileye ortalama 1500 dolar aylık bağlanan Kanada'da, bu rakam çocuk sayısına göre değişiyor. Üç kadınla evli olan bazı Müslümanlarda, çocuk sayısı 10'lu rakamları bulunca, ödenen aylık yardım da binlerce dolara çıkıyor.

dunyabulteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.