Kanada hapishanesinden gelen Risale-i Nur telefonu

Kanada hapishanesinden gelen Risale-i Nur telefonu

Kanada hizmet mektubu

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Aziz, sıddık ve gönülleriyle dünyaya İslamiyetin yayılmasını isteyen Nur Talebeleri abi ve ablalarımız.
Kanada'dan binler selam eder mübarek dualarınızı ve sizleri buralara İslamiyetin inkişafı için Risale-i Nur vasıtasıyla hizmet etmek için bekleriz.
 
En son Kanada nüfus sayımı verilerine göre Kanada'daki müslüman nüfus oranı hızlıca artmaktadır.
Biz buradan anlıyoruz ki gerek Risale-i Nur vasıtasıyla İslamiyeti kabul edenler gerekse İslam cemaatleri vasıtasıyla kabul eden insanlar bu hızlı artış oranına büyük katkıda bulunuyorlar.
 
35 milyon civarı nüfusu olan Kanada'nın 1 milyon 100 binlik nüfusu müslümanlardan teşekkül ediyor.
Ülke genelinde yüz elliden fazla resmi camii ve çok sayıda mescid bulunmaktadır.
Yaklaşık yetmiş kadar eğitim öğretim veren Özel İslami okullar mevcuttur bu okulları da açanlar ekseriyetle Arap, Pakistanlı, Hindistanlı kardeşlerimizdir.
Yani Kanada'nın tüm eyaletleri, illeri camii ve mescidlere sahip ve bu merkezlerin hizmetlerini ekseriyetle mühtedi Kanadalılar, Arap kardeşlerimiz, Türkler ve bilumum milletler deruhte etmektedir.
 
Öncelikle şu an bulunduğumuz  Kanada'nın Kuzeyinde bulunan Alberta eyaletinden sizlere yazıyorum.
Elhamdulillah Risale-i Nuru götürdüğümüz yerlerin; gerek hapishaneler olsun, gerek üniversite gençliği olsun, gerek camii imamları olsun Arapça ve İngilizce Risaleleri takdim ediyoruz. Camilerin cemaatlerinde de Risale-i Nurun fütühatı devam ediyor.
 
Bilhassa bölgemizdeki camii imamlarına verilmesi için Türkiyeden abi ve ablalarımızın gönderdikleri Risalelerin takdim edilmesi, imamların da hüsn-ü kabul ve teveccühleri ve evvelden Nurları biliyor olmaları, camii cemaatinden  bazılarının 'biz uzun zamandır bu Nurlara ulaşmayı bekliyorduk, nasıl temin edecektik' diyerek yaşlı gözlerle Nurları karşılamaları, Arapça külliyat sipariş vermeleri bizi hem mahzun hem mesrur etmiştir.
 
Burada Elhamdulillah hapishanelerde bir çok mahkum Risale-i Nura ulaşmış vaziyette.
Ve Alberta Üniversitesinde açtığımız standlar vasıtasıyla üniversite talebelerine Risale-i Nuru ulaştırmanın şevki içindeyiz.
Ayrıyeten Risale-i Nurla İslamiyeti kabul eden  Kanadalıları da gördükçe Risale-i Nurun hava, su gibi ihtiyaç oldugunu hakkalyakin görüyoruz.
 
Geçtiğimiz mübarek Ramazan ayında Türkiye'den abilerin gönderdiği Ramazan Risaleleri ve onla alakadar çeşitli broşürlerin insanlara ulaştırılıp neden bir gün boyunca bizim aç kaldığımızı merak eden insanların öğrenmeleri, Üstadın izahlarına hayretle yaklaşmaları bir o kadar görülmeye şayandı. Ayrıyeten hapishaneye gonderdiğimiz Mucizat-ı Ahmediyelerin ne kadar tesir ettiğini gördük. Hatta gayrı Müslüm mahkumlardan bazıları Mucizatı Ahmediyeyi okuyup bazı paragrafı ezberleyerek bize söylemeleri, kendilerine bir özeleştiri yapmalarına yol açtı: "kurt, kuş, dağ, taşlar Hz. Muhammed'i (asm) ve umum nebileri tanıyorlar biz hala tanıyamamışız, bizlere yazıklar olsun." Yine bu mahkumların gece saatinde telefon konuşma hakkını kullanıp "nerdesiniz? Risale-i Nurların geri kalan kısımlarını ne zaman getireceksiniz?" diye telefon açmaları ve bu gibi hadiselerle karşılaşmamız Risale-i Nurları buralarda neşretmek vazifesinde bulunacak kardeşlerin ne kadar ihtiyaç olduğunu bir kez daha hatırlattı.
 
Ayriyeten Filistinli İngilizce öğretmeninin Risale-i Nurlarla tanışıp okumaya başladıktan sonra Mektubatın yarısına geldiği zaman Kanadalılarla yaptığımız Risale-i Nur dersine katılıp ''bu kitaplar sizde ise Fetih yakındır" demesi gibi bir çok hadise ile karşılaşmamız hapishaneler ve üniversitelerdeki insanların da Üstadın tabiri ile hava, su gibi nurlara ihtiyaç olduğunu gösteriyor.
 
Son olarakta Risale-i Nurla imanını kurtaran ve İslamiyeti kabul eden bir çok zatlar ve onların şehadetleri Üstadımızın davasını ne kadar muvaffak olduğunu ve Üstadımızın talebelerinin Risale-i Nurları heryere neşredip Üstadımızın vekillerinin, neşir varislerinin Üstadımızdan aldıkları dersi bizlere göstermeleri cihetiyle Kur'an'a Risale-i Nura ve Üstada tam bir ayna olduğu anlaşılmaktadır.
 
Başta Üstadımızın tayin ettiği vekil varis ağabeylerimizin senelerdir "Risale-i Nurları neşredin araya perde koymayın" diye söyledikleri sözleri buralarda hakkalyakin görüyoruz. Üstadımızı ve vekillerinin istikametini takib etmeye devam ediyoruz inşallah.
 
Gelecekteki fuarlar için ve Alberta eyaletinin bir diğer şehrine açacagımız Nur medresesi için dualarınızı bekliyoruz.
 
Kanada irtibat için mail: [email protected]
 
Kanadaya ait ingilizce hazırladıgımız internet adresimizde www.risaleinur.ca
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum