Kanada 'dini kılık kıyafet yasaklansın mı'yı konuşuyor

Kanada 'dini kılık kıyafet yasaklansın mı'yı konuşuyor

Quebec Eyalet Hükümeti'nin parlamentoya getirdiği Bill 60 sayılı yasa tasarısı için 250’den fazla kişinin dinleneceği halk oturumu başladı.

Kanada'nın Quebec eyaletinde, resmi kurum ve kuruluşlarda çalışan görevlilerin, inandıkları dinin gereği kullandıkları sembol ve giysileri yasaklayan kanun tasarısı için eyalet meclisinde halk oturumu başladı.

Quebec Demokratik Gelişim ve Vatandaşlık Bakanı Bernard Darinville'in de katıldığı ilk gün oturumunda, dini grupları temsil edenler lehte ve aleyhte görüşlerini açıkladı. Quebec Eyalet Parlamentosu'nda, 250'den fazla Sivil Toplum Kuruluşu ve dini grup temsilcisinin dinleneceği halk oturumunun birkaç hafta sürmesi bekleniyor. Quebec Eyalet Parlamentosu, halk oturumu görüşmelerinin daha fazla insana ulaşması için internet üzerinden de canlı yayın yapıyor.

Tasarının yasalaşması halinde, Yahudilerin başındaki Kipa, Sihlerin türbanı, Hristiyanların abartılı büyüklükte boyunlarına taktıkları haçları, Müslüman kadınların başörtüsü ya da peçeleri, parmaklara takılan Davut Yıldızı, haç ya da bir dini simgeleyen yüzüklerle kulaklara takılan küpeler kamuya ait işyerlerinde çalışanlarca kullanılamayacak.

-Azınlık hükümeti destek arıyor

Öte yandan Quebec Eyalet Meclisi'nde yeterli çoğunluğa sahip olmayan iktidardaki Parti Quebecois'nın, sözkonusu tasarıyı yasalaştırabilmesi için meclisteki diğer partilerin desteğine ihtiyacı bulunuyor. 125 sandalyeli eyalet meclisinde 54 milletvekiline sahip Parti Quebecois'a, bu tasarı konusunda şu ana kadar destek vereceğini açıklayan bir başka parti olmadı. Tasarıya, eyalet genelindeki Müslümanlarla Sihler miting ve yürüyüşler düzenleyerek tepki gösterirken, Yahudi toplumu bu tür eylemlere katılmıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum