Kan davası Kur'an-ı Kerim'in altından geçilerek bitti

Kan davası Kur'an-ı Kerim'in altından geçilerek bitti

Kan davası barışla sonuçlandı

Muş'un Bulanık ilçesinde iki aile arasında yaşanan kan davası, kanaat önderlerinin devreye girmesiyle barışla sonuçlandı.

Bulanık ilçesine bağlı Gündüzlü köyünde 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan kan davasının sona erdirilmesi için kanaat önderleri devreye girdi. Bulanık Kaymakamı Hacı Arslan Uzan'ın da desteğiyle aileler barışmaya ikna edildi. Köy camiinde düzenlenen törende konuşan Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Arslan Uzan, barışın toplumun özlediği tablo olduğunu söyledi. Uzan, "Hz. Ali'nin dediği gibi 'Ya Müslümanlıkta din kardeşliği ya da insanlıkta eş kardeşliğini' düstur edinerek bir insanı ya Allah için ya da insan olduğu için seveceğiz. Biz devlet olarak birlik ve beraberliğin, her zaman kardeşliğin varlığına inanıyoruz. Bu topraklar hepimize yeter. Başkalarını ötekileştirmeden paylaşma kavramını kendimize ilke edinelim" dedi.

Her iki aileyi yürekten tebrik ettiğini belirten Kaymakam Uzan, aracılara da teşekkür ederek, "Bir hayra vesile olmanın sevincini yaşıyoruz. Bu işe ön ayak olan kişilere bir kez daha yürekten teşekkür ederim" diye konuştu.

Devlet olarak barış ortamlarına her zaman katılım göstereceklerini söyleyen Uzan, "Derdimiz, burada huzuru ve sükünu sağlayarak kardeşlik içinde birlikte yaşayıp Müslümanlığımızı yerine getirmektir. Birlikte yaşama duygumuzu hiçbir zaman yitirmeyelim. Bu aileleri yok eden, kavgaları ortadan kaldırmak için şimdi olduğu gibi her zaman gereken desteği birlikte verelim. Bizler devletimizin şefkat yüzünü göstermek adına yanınızda olmaya devam edeceğiz. Sizlerin sıkıntısı bizim sıkıntımızdır" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından aile fertleri Kur'an-ı Kerim'in altında geçip birbirlerine sarılarak barıştı. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum