'Kamyonlar, otobüsler, tırlar artık şehir içine giremeyecek'

'Kamyonlar, otobüsler, tırlar artık şehir içine giremeyecek'

Başbakan Yıldırım, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü yarın hizmete girecek. Şimdi FSM Köprüsü'nden geçen bütün kamyonlar, otobüsler, tırlar artık yarından sonra şehir içine giremeyecek." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün iki kıtayı birbirine bağladığını belirterek, "Bugün 26 Ağustos Gazi Mustafa Kemal'in Büyük Taarruzu'nu başlattığı günün yıl dönümü. Büyük taarruzla bütün dünyaya Türk'ün asla ve asla esareti kabul etmeyeceğini gösteren gündür." dedi.

Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılış törenindeki konuşmasına, Arif Nihat Asya'nın "Ey ayyıldızlı bayrak / Dalgalandığın yerde ne korku ve ne keder / Gölgende bana da bir yer ver / Sabah olmasın, gün doğmasın ne çıkar / Türkiye ayyıldızı düşün yeter" dizelerini okuyarak başladı.

Bugünün İstanbul için büyük bir gün ve 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü olduğunu anlatan Yıldırım, şunları kaydetti: 

"Anadolu'nun kapılarını açan Alparslan'ın ruhu şad olsun. İstanbul kapılarını açan Sultan Fatih Mehmet Han'ın ruhu şad olsun.15 Temmuz'da Türkiye'nin geleceği için demokrasimizin yaşaması için hayatını seve seve veren şehitlerimizin ruhu şad olsun. Gazilerimize Allah uzun ömürler versin. Bölücü terör örgütünün ülkemize yaptığı kalleş ve hain saldırılara göğsünü siper ederek, canını seve seve veren şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun."

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne ilave olarak bu kez İstanbul'a yeni bir gerdanlık taktıklarını dile getiren Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yavuz Sultan Selim geliyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile iki kıtayı birbirine bağlıyoruz. Bugün 26 Ağustos Gazi Mustafa Kemal'in Büyük Taarruzu'nu başlattığı günün yıl dönümü. Büyük taarruzla bütün dünyaya Türk'ün asla ve asla esareti kabul etmeyeceğini gösteren gündür. İşte bugün sevgili İstanbullular, Alparsan'ın ordularının ve Mustafa Kemal'in ordularının ve günümüzdeki onların temsilcilerinin Fırat Kalkanı operasyonunu yürüttüğü gündür."

Yahya Kemal'in "Kopar fırtına Türk ordusudur yarabbi/ Senin uğrunda ölen budur yarabbi/ Ta ki yükselsin ezanlarla müeyyed namın/ Galip et çünkü bu son ordusudur İslam'ın" dizelerini okuyan Yıldırım, "Allah'ın izniyle galibiyet bizimdir, galibiyet bizim olacak inşallah. Çünkü niyetimiz hayır, akibetimiz hayırdır inşallah." şeklinde konuştu.

"Kamyonlar, otobüsler, tırlar artık şehir içine giremeyecek"

"Yavuz Sultan Selim Köprüsü yarın hizmete girecek. Köprünün özelliği şu; şimdi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçen bütün kamyonlar, otobüsler, tırlar artık yarından sonra şehir içine giremeyecek." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, "Bu köprü, sadece İstanbul'a hizmet etmiyor. Bu köprü, Uzakdoğu'dan, Çin'den yola çıkıp Londra'ya kadar giden tarihi İpek Yolu'ndaki bütün yolculuklara hizmet ediyor. Bu, insanlığı birbirine bağlayan ve medeniyetleri birbiriyle buluşturan en güzel eserlerin başında geliyor." dedi.

Başbakan Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti:

"Böyle inanmış bir millet olduğu müddetçe biz hiçbir zorluğa pabuç bırakmayız, her türlü zorluğun üstesinden geliriz, kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın medeniyet yolculuğunda ilerlemeye devam edeceğiz." 

"Bu ülkeyi bölücülere ve darbecilere asla teslim etmeyeceğiz"

"Vatandaşlarımızın geleceği için, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için canımızla kanımızla mücadelemize devam edeceğiz" diyen Yıldırım, "Bu ülkeyi ne bölücülere ne de darbecilere asla teslim etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.