Kamu personeli bu habere dikkat!

Kamu personeli bu habere dikkat!

Kamu personeli için yaz kıyafet uygulaması 15 Mayıs'tan itibaren başlıyor.

Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik"in 11 inci maddesi ve 26/05/2007 tarih ve 26533 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2007/14 sayılı Başbakanlık Genelgesi gereğince 15 Mayıs 2014 - 15 Eylül 2014 tarihleri arasında yazlık kıyafeti giyebilmektedir.

a) Yazlık Kıyafet uygulamasında kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık kıyafetine dair Yönetmeliğin 5. maddesinde belirtilen şartlara uygun olmak kaydıyla mahallinde ceketsiz, uzun veya kısa kollu gömlek ve kravatsız olarak çalışmalarına müsaade edilmiştir.

b) Genelgeye göre bu uygulama makam odalarına giriş ve çıkışlarda da uygulanacaktır. Ancak illerde, genelgede sadece makam odaları yazdığı için, protokole dahil kamu görevlilerinin resmi kutlama törenlerine mutlaka takım elbise ile katılması istenilmektedir.

c) Kıyafetleri Özel Kanun, Tüzük ve Yönetmelikle tespit edilmiş personel (Emniyet, Jandarma, Sağlık gibi) yazlık kıyafetlerini kendi kurumlarının usul ve esaslarına göre tatbik edeceklerdir.

d) Arazide ve atölyede çalışan teknik personelin kılık ve kıyafeti, ilgili daire müdürlüklerince belirlenecek, büro çalışanları da yukarıdaki hususlara uyacaktır.

e) Önemli miktarlarda elektrik tüketimine neden olan klimaların 22-24 dereceye ayarlanması gerekmektedir

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.