Kamplardaki vatandaşlara evlerine dönme çağrısı

Kamplardaki vatandaşlara evlerine dönme çağrısı

Güney Sudan'ın başkenti Cuba'da barışı tesis etmek için kurulan halk Komitesinin Başkanı James Elij, kamplardaki vatandaşlara evlerine dönme çağrısı yaptı.

AA muhabirine açıklama yapan Elij, "Sığınmacıları evlerine dönmeye davet ediyoruz. Komitenin de öncelikli görevi, sığınmacıların evlerine dönmelerini sağlamak ve onlara gıda temin etmek" dedi.
 
Ülkede karışıkların çıktığı Aralık ayında halkın girişimiyle kurulan komitenin, "parçalanmak üzere olan sosyal dokuyu onarmaya çalıştığını" ifade eden Elij, gıda konusunda büyük sıkıntı yaşandığını belirtti.
 
Komite yetkililerinden Kurmac Şoul da "Sığınmacıları evlerine dönme konusunda ikna etmek ve dönenlerin hayat şartlarını normalleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Şoul, halihazırda 10 bin kişinin evine döndüğünü kaydetti.
 
Güney Sudan'da Cumhurbaşkanı Salva Kiir Mayardit'in, görevden aldığı yardımcısı Riek Machar'ı 16 Aralık 2013'te darbe girişiminde bulunmakla suçlamasının ardından ordu ile Machar yanlıları arasında şiddetli çatışmalar başlamıştı. Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da uzun süren görüşmelerin ardından Mayardit ve Machar arasında savaşın sonlandırılması için kapsamlı barış anlaşması imzalanmıştı. Ülkede yaşanan çatışmalar sebebiyle 30 bin kişinin evlerini terkettiği belirtiliyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.