Kamplardaki Suriyeli Çocuklar Soğuk Havanın Pençesinde

Kamplardaki Suriyeli Çocuklar Soğuk Havanın Pençesinde

SURİYE'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye yakın bölgelerde oluşturulan kamplarda yaşayan yaklaşık 150 bin Suriyeli çocuk, soğuk hava şartlarıyla mücadele ediyor.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nin karşısındaki Suriye'nin Atme, Kah, Harim, Kerame gibi yerlerde bulunan kamplarda kışın gelmesiyle birlikte yaşam şartları da zorlaştı. Yaklaşık 500 bin kişinin bulunduğu bildirilen kamplardaki olumsuz yaşam koşulları ise en çocuk çocukları etkiliyor.
 
İHH Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, Türkiye'ye yakın bölgelerde 100'ün üzerinde kamp bulunduğunu ve bu kamplarda yaşayanların yaklaşık 150 binin çocuklar olduğunu söyledi. Kampların ve çocukların durumlarını gösteren fotoğrafları da gazetecilere dağıtan Karacaoğlu, çocukların hem soğuk hava şartlarıyla hem de salgın hastalıklarla mücadele ettiğini belirterek, "Özellikle kamplarda yaşayanlar için kış ağır geçiyor. Yetersiz beslenmenin yanı sıra, küçük Suriyeli çocuklar için ısınma ayrı bir sorun oluyor. Yağışlarla gelen yağmur ve beraberinde oluşan çamurlar kamplarda hayatı olumsuz etkiliyor. Bu bölgelerde yaşayan insanlar için yardım yapılması şart" diye konuştu.
 
Karacaoğlu ayrıca, İHH olarak kamplarda kalan Suriyeliler için gerekli tüm yardımları yapmaya çalıştıklarını ancak daha fazla yardıma ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.