Kalpler Suriye için ağlıyor

Kalpler Suriye için ağlıyor

Babüs Selam kampındaki Suriyeli çocuklar eğitimlerini aksatmıyorlar. Kamp okulunda ortaklaşa yapılan 'Kalbimiz Suriye için ağlıyor' resmi tüm sığınmacıları duygulandırmış.

Sedat Özkömeç'in haberi:
 
Suriye'nin Azez Bölgesi'nde kurulmuş Babü's-Selam kampındayız. 18 bin sığınmacının kaldığı kampta, 1750 öğrenci eğitim görüyor. İHH'nın çabalarıyla oluşturulan dersliklerde öğrenimlerini aksatmayan Suriyeli öğrenciler, olumsuzluklara rağmen herkesin geleceğe umutla bakmasını sağlıyor.
 
EYYUBİLER YETİŞTİRİYORUZ
 
'Özgürlüğün Şafağı' ismini verdikleri okulda müdürlük görevini sürdüren Abdürrahim Ebu Ömer, 'Burada Selahaddin Eyyubi'nin bu asırdaki temsilcilerini yetiştirmek için yola çıktık. Burada yetişen çocuklar, Özgür Suriye'nin temel taşları olacak' diyor.
 
DOĞRU YOLDAYIZ
 
Bize sınıfları gezidiren Ömer Hoca burada herkesi çok duygulandıran bir resmi bize gösteriyor. 'Resim dersinde ortaklaşa yaptıkları 'Kalbimiz Suriye için ağlıyor, sonuna kadar direneceğiz' isimli çalışma herkesi çok duygulandırdı. Bu bize doğru yolda olduğumuzu gösteriyor' diyor.
 
Korkudan teravihe gidemiyorlar
 
Suriye'de Esed güçlerinin düzenlediği saldırılar sebebiyle Halep halkı ramazan ayına zor şartlar altında girdi. İnsanların ezan sesine hasret kaldığını söyleyen bölge sakinlerinden Ebu Mervan, halkın bomba korkusuyla camilere gitmediğini söyledi.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.