Kalp ve damar hastalarına sıcak uyarısı

Kalp ve damar hastalarına sıcak uyarısı

Kalp ve Damar Hastalıkları Mütehassısı Enis Koçak, aşırı sıcakların vücutta sıvı kaybına yol açtığını, bu durumun kandaki pıhtılaşmayı ve kalp krizi riskini artırdığını bildirdi.

Koçak, kalp-damar hastalıklarının günümüzün en önemli sağlık problemlerinin başında geldiğini söyledi.

Hastalıktan korunmak için kullanılan ilaçların tek başına yeterli olmayacağını vurgulayan Dr. Koçak, tedaviye, hayat tarzının değiştirilmesinin de ilave edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Havaların aşırı derecede ısınmaya başladığı bugünlerde düşük yağlı diyet ve düzenli egzersize ağırlık verilmesi gerektiğini anlatan Koçak, bunların yanı sıra hastalara sigaradan uzak durmalarını, ideal vücut ağırlıklarını korumalarını tavsiye etti.

Sıcaklıkların önümüzdeki günlerde daha da artacağını ve bu yüzden kalp-damar hastalarının çok dikkatli olması gerektiğini ifade eden Enis Koçak, "Vücuttaki su kaybı sıcaklıkla birlikte artış gösterir. Bu durum, damarlardaki pıhtılaşmayı ardından da kalp krizi riskini artırır. Güneş ışınlarının yoğun olduğu saatlerde güneşte fazla kalınmaması ve sıvı kaybının önlenmesi şart. Hastaların kaybedilen sıvıyı alması büyük önem taşıyor. Bunun için günde en az 2 litre su içilmesi, sebze ve meyve tüketimine ağırlık verilmesi gerekiyor" diye konuştu. 

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.