Kalp ve damar hastaları için özel peynir

Kalp ve damar hastaları için özel peynir

Sağlık Haftası'nda peynirin sağlıklı beslenmedeki önemine işaret eden Muratbey, tuzu ve yağı azaltılmış ürünleriyle sağlıklı beslenmeye destek oluyor.

Tuz tüketimini azaltmaya yönelik çalışmalara devam edilen Türkiye'de artık peynirden, zeytine, salçadan ekmeğe kadar birçok üründe tuz oranı azaltılıyor. Peyniri günün her saatinde yenilen, sağlıklı alternatif bir ürün olarak konumlandıran sektörünün yenilikçi markası Muratbey de, peynir sektöründe tuz oranı azaltılmış Burgu ve Sürmeli ürünleriyle dikkat çekiyor.

Her yıl 7-13 Nisan tarihleri arasında kutlanan Sağlık Haftası'nda peynirin sağlıklı beslenmedeki önemine dikkat çeken Muratbey, tuzu ve yağı azaltılmış ürünleriyle sağlıklı beslenmeye destek oluyor.

Peynirin vücut için önemli bir  protein, yağ, kalsiyum kaynağı olmasına ek olarak birçok mineral ve vitaminden zengin bir besin kaynağı olduğuna da işaret eden Muratbey Gıda Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Garipağaoğlu, peynirin zengin kalsiyum içeriği ile güçlü kemik ve dişlerin gelişiminde ve korunmasında önemli rol oynadığını da kaydetti. Peynirde bulunan yüksek miktardaki kalsiyumun yüksek tansiyondan korunmada da yardımcı olduğunu söyleyen Garipağaoğlu, "Zengin ve kaliteli protein (esansiyel amino asitleri dengeli) içeriği ile çocukların büyüme ve gelişmesini de destekler. Peynir önemli bir yağ asiti olan konjuge linoleik asit (CLA) ile kansere karşı koruyucudur. Olgunlaşmış peynir laktoz (süt şekeri) içermez. Bu özelliği ile peynir laktoz intoleransına neden olmaz. Hatta laktoz intoleransı olan bireyler tarafından da rahatlıkla tüketilebilir. Yani süt içtiğinde rahatsızlık duyan laktoz intoleransı olan kişiler peyniri hiçbir rahatsızlık duymadan yiyebilirler.

Miktar ve çeşitlilik bakımından sınırlı olan zayıflama diyetlerinde peynir, doygunluk ve çeşitlilik sağlar. Monotonluğu önler. Zayıflamaya yardımcı olur" görüşünü dile getirdi.
Doymuş yağı azaltmak ya da doymuş yağdan uzak durmak isteyen kalp-damar hastalarının, kilo kontrolü ya da zayıflama diyeti yapanların da az yağlı ya da yağsız peynir türlerini tercih etmelerini öneren Garipağaoğlu, tansiyon ve böbrek hastaları ile kortikosteroid türü ilaç kullananların da tuzsuz peynir türlerini tercih etmeleri gerektiğini kaydetti. Garipağaoğlu, bu peynirlere örnek olarak tuzu ve yağ oranı azaltılmış olan Burgu ve Sürmeli peynirlerini gösterdi.

Ekotrent

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.