Kalp Hastaları Türkiye'de Şifa Buluyor

Kalp Hastaları Türkiye'de Şifa Buluyor

Kalp Hastaları Türkiye'de Şifa Buluyor

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Anabilim Dalı Kardiyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Sevimli, yurt dışından hastaların da Türkiye'yi tercih ettiğini belirterek, "Özellikle Azerbaycan, Nahçıvan, Afganistan gibi ülkelerden hastalarımız burada tedavi oluyor. Farklı ülkelerde yaşayan gurbetçiler de tedavilerini Türkiye'de yaptırıyor" dedi.

Sevimli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 150 yatak kapasiteli Erzurum'daki kalp merkezinin 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet verdiğini söyledi.

Merkezde günlük 300 hastayı muayene ettiklerini anlatan Sevimli, "Bu rakam kalp hastalıklarının ne denli yaygın olduğunu gösteriyor. Merkezimiz tüm hastalara hitap edebilecek donanıma sahip. Merkezimizde hem kalp damar hastalıkları hem ritim bozuklukları tedavisinde çok tecrübeli kalp damar cerrahilerimiz var" diye konuştu.

Sevimli, kalp krizleri dahil tüm kalp damar hastalarının tedavisinin sağlandığını ifade ederek, kalp krizleri de dahil olmak üzere damar açma ve bypass hizmeti verildiğini, Atatürk Üniversitesi Kalp Merkezi'nin Türkiye'deki birkaç donanımlı kalp merkezi arasında yer aldığını vurguladı.

Teknolojiyi dünyayla eş zamanlı takip ederek, tedavilerde son teknolojileri kullandıklarının altını çizen Sevimli, şunları kaydetti:

"Çok çeşitli girişimlerimiz var. Ameliyatsız kalp kapak değişiminden tutun da tam tıkalı damarların açılması, çok riskli kalp ameliyatları da dahil olmak üzere bütün girişimler merkezimizde çok düşük risk oranlarıyla gerçekleştirilmekte. Bu işlemleri artık rutin şekilde yapıyoruz. Hinterlandımız çok geniş. 1957 yılında kurulan üniversitemiz hastalar tarafından benimsenmiş durumda. Devletin imkanları çok iyi. Bütün sağlık imkanlarına ulaşma imkanımız var. Son on yıldır bölgedeki her yerde anjiyo yapılan merkezler var. Bunlar çok sevindirici."

"Yurt dışından da hastalarımız merkezimizi tercih ediyor"
Sevimli, kalp krizlerine acil müdahale gerektiğine vurgu yaparak, "O hastaların saatlerce yol gelip, merkezlere ulaşması zaman kaybı oluyor. Eskiden böyleydi, kalp krizi müdahalesi yapılması biraz gecikiyordu. Artık her yerde bu imkan var. Ülkemiz adına önemli gelişmeler" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin yanı sıra merkeze yurt dışından da hasta geldiğine değinen Sevimli, şöyle devam etti:

"Özellikle komşu ülkelerden kalp hastaları gelip, burada tedavi olmakta. Azerbaycan, Nahçıvan, Afganistan gibi ülkelerden hastalarımız var. Yurt dışında yaşayıp da Fransa'da, Almaya'da yaşayan gurbetçiler de Türkiye'de sağlık hizmetlerine ulaşmak için daha iyi iletişime geçtiklerinden Türkiye'yi tercih ediyor. Farklı ülkelerden birçok hastamız gelip tedavilerini burada yaptırıyor."

Prof. Dr. Sevimli, teknolojik gelişmelere bağlı olarak teknik donanımın artmasıyla şehir dışından gelen hasta sayısının da arttığını belirterek, merkez olarak kaliteli hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.