Kalk namaz kıl, şüphesiz namaz şifadır

Kalk namaz kıl, şüphesiz namaz şifadır

Hadis-i Şerif

Bismillahirrahmanirrahim

Ebû Hureyre (r.a.) rivayet ediyor. Resulullah (sav) buyurdular ki:

Kalk namaz kıl. Şüphesiz namaz şifadır.

Gerek Kur'ân'ın ve gerekse Peygamber Efendimizin (a.s.m.) emrettiği her hususta insan için sayısız faydalar vardır. Resûl-ü Ekrem (a.s.m.) yukardaki ha­dislerinde namaz kılmamızı emrederken onun çok Önemli bir faydasına dikkat­leri çekmektedir. O da namazın şifa oluşudur.

Evet, namaz şifadır. Maddî ve manevî hastalıklarımız için bir ilaçtır. Namaz, ruh ve kalbin gıdasıdır. Maddeten ve manen bir çok hastalıklara karşı mücade­le edebilecek manevî bir vitamindir. Namaz sıhhattir, huzur ve saadet kaynağı­dır. Kılan herkes bunu derecesine göre hisseder.

Namaz insanı sıkıntılardan ve ızdıraplardan kurtarır. Namazın buna benzer sırlarını keşfetmiş olan İngiliz ilim adamı Bernard Show, "iki bin yılının Avrupalı doktorlarının reçetelerinde Müslümanların namazı yer alacak" demektedir.

Günümüz insanı bunalım ve stresler içerisinde kıvranıp durmaktadır. Bunun sebebi Yaratıcısının mülkünde sayısız nimetlerinden faydalandığı halde Onun emir ve yasaklarını tanımayan bir kaçaktan farksız bir halde dolaşıp durmakta­dır. Namazsız insan, fıtratın sesine kulak vermeyen insandır. Midesini yemekle, suyla doyurduğu halde ruh ve kalbinin gıdası olan namazı kulak ardı ettiği için manen açlık çekmekte, kıvranmakta, sıkıntılardan sıkıntılara düşmektedir. An­cak bu dert ve sıkıntılardan ruh ve kalbini dinlemek, namazın şifâ verici iklimine girmekle kurtulabilir.

(Camiussağir -  6154)