Kalıcı ateşkes için Gazze ablukası kalkmalı

Kalıcı ateşkes için Gazze ablukası kalkmalı

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, İsrail'le kalıcı ateşkesin sağlanabilmesi için Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılması gerektiğini söyledi.

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, İsrail'le kalıcı ateşkesin sağlanabilmesi için Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılması gerektiğini söyledi.
 
Filistin'de yayın yapan el-Aksa kanalındaki bir programda konuşan Heniyye, "Filistin halkının kurbanları, hak ve taleplerin pazarlık konusu edilmesine izin vermez" dedi.
 
"İsraillilerin tehditleri, halkımızın isteklerine bağlılığımızı artırıyor. Bu taleplerin en başında ise ablukanın kaldırılması geliyor" diyen Heniyye, Hamas'ın Kahire'deki Filistin heyetini desteklediğini belirtti.
 
Heniyye ayrıca heyetin, şantajlara boyun eğmeyeceği yönündeki inancını da dile getirdi.
 
Oturum sona erdi
 
Öte yandan, Filistinli gruplarla İsrail arasında Mısır'ın başkenti Kahire'de yürütülen dolaylı görüşmelerin bugünkü oturumlarının sona erdiği bildirildi.
 
Görüşmelere katılan Filistin heyetinin Başkanı Azzam el-Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklmada, "Kalıcı ateşkesin sağlanması için Kahire'de dolaylı olarak yürütülen Filistin-İsrail görüşmelerinin bugünkü oturumları sona erdi" dedi.
 
Görüşmelerin sonucuna ilişkin açıklama yapmayı reddeden Ahmed, Filistin tarafının görüşünü açıklamadan önce bir dizi istişarelerde bulunacağını söyledi.
 
 Mısır, Filistinli tarafından, bu gece 00.01'de sona erecek ateşkesin 72 saat daha uzatılmasını talep etmişti.
 
Mısır'ın çağrısı üzerine İsrail ile Filistinli direniş gruplar arasında, 11 Ağustos gecesi 72 saatlik ateşkes kararı alınmıştı. Geçen hafta da Mısır'ın arabuluculuğuyla Kahire'de Filistin ve İsrail heyetleri arasında kalıcı ateşkes sağlanması için dolaylı görüşmeler başlamıştı.
 
 İsrail'in 7 Temmuz'da Gazze'ye başlattığı saldırılarda bin 956 kişi hayatını kaybetti, 10 binden fazla kişi yaralandı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.