Kalbiniz için üzüm suyu

Kalbiniz için üzüm suyu

Üzüm suyu kalp hastalıklarına karşı kalkan etkisi oluşturuyor. A, B ve C vitaminleri, potasyum ve demir açısından oldukça zengin olan üzüm suyu, vücudun hastalıklara karşı direncini artırıyor.

Prof. Dr. Neriman İnanç, bitkisel süt olarak tabir edilen üzüm suyunun günde bir bardak tüketilmesi halinde yüksek tansiyon, kalp, varis ve emboliye kadar birçok hastalığa iyi geldiğini söyledi.
 
İnanç ,yaptığı açıklamada, bitkisel süt olarak tanımlanan üzüm suyunun, kan yapıcı ve antioksidan özelliğinin yanı sıra vücudun kalp ve damar hastalıklarından korunmasına da yardımcı olduğunu kaydetti. Kanda oksijen taşıyan hemoglobin hücrelerinin oluşumunda gerekli olan demir ve potasyum zenginliğine sahip üzüm suyunun kalp sağlığını da koruyarak kalp krizi riskini azaltıyor'.
 
İnanç, üzüm suyunun faydalarından bir diğerinin de içinde bulunan doğal şekerin çabuk çözünerek vücuda enerji vermesi olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:
 
"içeriğinde bulunan maddeler sayesinde kanı sulandırıyor, yüksek tansiyona, kalp hastalıklarına, varise ve emboliye kadar birçok hastalığa karşı koruma sağlıyor. Özellikle kan pıhtılaşması ve damar hastalıkları konusunda sıkıntı yaşayan hastalara günde en az bir bardak üzüm suyu içmesini öneriyoruz."
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.