"Kalbim İslam'a ait" dedi Müslüman oldu

"Kalbim İslam'a ait" dedi Müslüman oldu

İslamiyeti seçen Avusturya’lı genç kız, Meryem ismini aldı

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaşayan ve Katolik mezhebine mensup 15 yaşındaki Vanessa Engel, Müslüman oldu.
 
Viyana 5. Tuna Festivali'ne katılan Engel, Avusturya İslam Federasyonu Başkanı Muhammed Turhan'ın huzurunda "Kelime-i Şehadet" getirdi. Kur'an-ı Kerim ve üzerinde Kabe resminin bulunduğu bir tablo hediye edilen Engel, yaklaşık bir yıldır İslam'a ilgi duyduğunu ve arkadaşlarından edindiği bilgilerle Müslüman olmaya karar verdiğini söyledi.
 
meryem.jpgKatolik inancına mensup bir ailede büyüdüğünü belirten Engel, küçüklüğünden buyana hep bir arayış içerisinde olduğunu kaydetti. Kafasındaki sorulara Müslüman arkadaşlarından "tatmin edici cevaplar" alması üzerine Müslüman olmaya karar verdiğini ifade eden Engel, "Tamamen kendi eğiliminden dolayı İslamiyet'i seçtim. Kalbimin İslam'a ait olduğuna inanıyorum" dedi.
 
Yardıma ihtiyacı olduğu durumlarda hep Müslüman arkadaşlarını arkasında bulduğunu vurgulayan Engel, "Müslümanların samimiyet ve güveniriliklerinden çok etkilendiğini" ifade etti.
 
''EN BÜYÜK HAYALİM MEKKE'YE GİTMEK''
 
Engel, Müslüman olmaya karar verdikten sonra ailesi ve arkadaşları tarafından baskı görmediğini ve aksine destek aldığını belirtti.
 
"Ömrünün sonuna kadar Müslüman olarak kalacağını" söyleyen Engel, "En büyük hayalim Mekke'ye gitmek, Kabe'yi görmek. Umarım en kısa sürede bunu yapacağım" diye konuştu.
 
Müslüman olduktan sonra başörtüsü takmaya başlayan Engel, "Meryem" ismini aldı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.