Kalabalık Hanelerde Yoksulluk Riski Artıyor

Kalabalık Hanelerde Yoksulluk Riski Artıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamada, en son yayımlanan 2012 Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarına göre, yoksulluk sınırı bazında hanelerin yüzde 22,7’sinin yoksulluk riski altında olduğu belirtildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamada, en son yayımlanan 2012 Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarına göre, yoksulluk sınırı bazında hanelerin yüzde 22,7'sinin yoksulluk riski altında olduğu belirtildi.

Yoksulların yüzde 18,3'ü 5 kişilik, yüzde 16,6'sı 4 kişilik ve yüzde 15,7'si 6 kişilik hanelerde yaşıyor. Diğer bir ifadeyle yoksulların yarısının hane halkı büyüklüğü 4 ile 6 arasında. Tek kişilik hanelerde yaşayanlar içinde yoksulluk riski altında olanların oranı yüzde 13,4 iken bu oran iki kişilik hanelerde yüzde 7,8'e düştü. Ancak, üç kişilik ve daha kalabalık hanelerde bu oranın sürekli artış halinde olduğu belirtildi. 8 kişilik hanelerde yaşayanların yaklaşık yarısı (yüzde 52,6) yoksulken 10 ve daha fazla büyüklüğe sahip hanelerde bu oran yüzde 72,9'a çıktı.

haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.