Kahvaltıdaki çayınız açık ve şekersiz olsun

Kahvaltıdaki çayınız açık ve şekersiz olsun

Yenilen yiyeceklerin midede yumuşaması ve kolay hazmedilebilmesi için alınan sıvılara dikkat edilmesi gerekiyor. Koyu çay ve kahve, içerdikleri yoğun kafeinden dolayı midede ağrı ve kramplara neden olabiliyor.

Meydan Gazetesi'nde yer alan habere göre; Central Hospital'den Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Şafak, özellikle kahvaltıda içilecek çayın açık ve şekersiz olmasına özen gösterilmesi gerektiğini söylüyor. Diğer öğünlerde ise asitli içeceklerden uzak durulması gerektiğini belirten Şafak, “Mide sindirimi düzenlemek için asit salgılarken içilecek herhangi bir asitli içecek midenin çalışmasını yavaşlatabilir. Uzun vadede ise gastrit ve reflü gibi birçok hastalığı tetikleyebilir. Soda içermeyen mineral suları, ayran ve su ana öğünler için yeterli olacaktır” diyor.

Mide çok soğuk ya da çok sıcak besini sevmiyor

Yapılan araştırmalarda boş mideye gönderilen çok soğuk yiyecek ve içeceklerin mide kramplarına neden olabildiğini dile getiren diyetisyen Deniz Şafak, öğle saatlerinde oda ısısındaki yiyecek ve içeceklerin tercih edilmesini tavsiye ediyor. Şafak, “Çok sıcak olmayan çorbalar veya çok soğuk olmayan zeytinyağlılarla birlikte yoğurt, ayran gibi tansiyonu dengeleyen süt ürünleri öğle saatleri için oldukça uygundur. Özellikle ağır yağlı et yemekleri, kızartmalar gibi yiyeceklerden de sakınılmalıdır. Mutlaka yenilecekse de havanın daha serin olduğu akşam saatlerine bırakılmalıdır” diye konuşuyor.

Zaman
  
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.