Kahvaltı yapmak hafızaya faydalı

Kahvaltı yapmak hafızaya faydalı

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Nöroloji Bölümü Uzm. Dr. Nilgün Polat, hafıza geliştirme ve unutkanlığın önüne geçmek için önerilerde bulundu.

Hafıza oyunlarının zekayı artırdığını belirten Dr. Nilgün Polat, su tüketiminin beyin fonksiyonları için önemine dikkat çekti. Aynı zamanda B ve E vitaminlerini kapsayan besinlerin mutlaka tüketilmesini söyleyen Polat, kahvaltının önemine vurgu yaptı. Ana karakter bakımından zengin ve kurgusu hemen çözüleyemeyen tarzdaki TV programlarının zekayı geliştirdiğini kaydeden Uzm. Dr. Nilgün Polat, müzik dinlemenin de hafızayı güçlendirdiği kadar matematik ve fen bilimlerine olan yeteneği de artırdığını sözlerine ekledi.

Nöroloji Uzmanı Polat, şunları söyledi:

Gün boyu su içmenin vücuda olan faydasının yanı sıra, vücudun sıvı dengesini ayarlayarak, oksijen ve besinleri beyne daha etkin şekilde taşıdığını gösteriyor. Hafızayı güçlendirmek için de B vitamini çok önemli. B vitamini eksikliğinin yetişkinlerde zihinsel faaliyetlerin düştüğünü gösteriyor. Muz, hindi, balık, fasulye, mercimek ve patates gibi B vitamini bakımından zengin besinleri diyetinize eklemenizde fayda var. E vitamini de antioksidan olarak çalıştığı için beyin sağlığınızı korumanıza yardımcı oluyor. Ayrıca depresyon düşürücü ve Alzheimer'ı yavaşlatıcı etkisi olan E vitaminini, fındık, lifli yeşil bitkiler, kivi ve mangoda tüketebilirsiniz."

Kahvaltının günün en sağlıklı öğünü olduğunu hatırlatan Dr. Polat, “Kahvaltının, beyin için en etkili öğün olduğu yakın zamanda yapılan araştırmalarda ortaya çıktı. Her gün kahvaltı yapmak odaklanma becerisini, hafızayı, yaratıcılığı ve genel performansı artırıyor. Bunun yanı sıra saf yeşil çay da zihnin açık kalmasını sağlıyor ve odaklanma becerisini artırıyor" dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.