'Kahramanmaraş model şehir olacak

'Kahramanmaraş model şehir olacak

'Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, Selçuklu ile Osmanlı mirasını barındıran Kahramanmaraş'ın kendi kimliğini bulduğunda model şehir olacağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Selçuklu ile Osmanlı mirasını barındıran ve kültür turizminin önemli merkezlerinden Kahramanmaraş'ın kendi kimliğini bulduğunda model şehir olacağını belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ünal'ın ilk konukları, memleketi Kahramanmaraş'ın yerel yöneticiler oldu.

Ünal, kabulde, kültüre yön veren insanların yetiştiği Kahramanmaraş'ın kültür turizminde öneminin uzun vadede daha da artacağına ifade ederek kentin toprağına ayak basan, suyunu içen herkesin şiir ve edebiyat meraklısı olduğunu söyledi.

Kent merkezinden başlayarak Andırın-Geben, Göksun, Afşin-Eshab-ı Kehf ve Elbistan hattını kapsayan bir tarih yolu düşündüklerini anlatan Ünal, Afşin Belediyesinin hazırladığı "Eshab-ı Kehf Canlanıyor" projesi hakkında heyetten bilgi aldı.

Eshab-ı Kehf'in UNESCO'da kalıcı listeye girmesi için gereken çalışmayı yapacaklarını belirten Ünal, özellikle bu alanla ilgili tanıtım çalışmalarında ciddiyetten uzak, karikatürize edilmiş bir takım faaliyetlere dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Tarih ve kültür şehri Kahramanmaraş'ta uzun zamandan beri tüm il yöneticilerinin "dertlendiği" Germanicia Antik Kenti konusunda sonuç alamadıklarını söyleyen Bakan Ünal, önümüzdeki dönemde bu konuda sonuç almayı düşündüklerini dile getirdi.

Kahramanmaraş'ın aynı zamanda bir beylik başkenti olduğuna da dikkati çeken Ünal, Türkiye'de ilk kez bir beylik başkenti projesi çalışmasını burada yapacaklarını aktardı.

AA
 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.