Kadrolu işçilere yüzde 11 zam

Kadrolu işçilere yüzde 11 zam

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulunan yaklaşık 430 civarında kadrolu işçilerin maaşlarına yüzde 11 zam yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü arasında yapılan anlaşma ile Büyükşehir ve GASKİ bünyesinde çalışan kadrolu işçilere yüzde 11 zam yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan sözleşme öncesi işçi temsilcileri ile bir araya gelen Başkan Şahin, bu kentin kurulmasında alın teri olan işçileri unutmadıklarını söyledi. Hak, hukuk aramada gelinen noktanın Türkiye’nin demokratikleşmedeki mücadalesinin göstergesi olduğunu vurgulayan Şahin, “Dolayısıyla sizin ve çocuklarınızın daha iyi şartlarda yaşaması bizim belediye olarak görevlerimiz arasında. Bizler, bu kentin gelişmesi için sizlerle iş ve güç birliği yapabiliyoruz. Sizin desteklerinizi görebiliyoruz. Bugün yaptığımız yeni sözleşme hepimize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü ise, Başkan Fatma Şahin’in kendilerine çok yardımcı olduğunu ve hiç zorluk çıkartmadığını kaydetti. Güdücü, tüm işçiler adına Başkan Şahin ve çalışma ekibine anlayışları için teşekkür etti.

3 yıllık yapılan anlaşmaya göre; işçiler 1. yılda yüzde 11, 2 ve 3. yılda TÜFE’nin 213 usül vergi kanuna göre zam alacaklar.

haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.