Kadir Gecesi’nde camilerde hatim şöleni

Kadir Gecesi’nde camilerde hatim şöleni

Kur’an-ı Kerim’in indirildiği bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde binlerce Müslüman camilere akın etti. İftarlarını tarihî camilerin çevresinde yapan vatandaşlar, teravihlere katıldı.

Fatih ve Eyüpsultan gibi tarihî camilerde Ramazan ayı boyunca okunan hatimler topluca duaları yapılarak İslam dünyasında sıkıntı yaşayanların felaha ermesi için bağışlandı.

Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde binlerce Müslüman camilere akın etti. Gündüz vaktinden cami ve çevresini doldurmaya başlayan iftarlarını tarihî camilerin çevresinde açan vatandaşlar, teravihlere katıldı. Fatih ve Eyüpsultan gibi tarihî camilerde Ramazan ayı boyunca okunan hatimler topluca duaları yapılarak bağışlanırken, camilerdeki hareketlilik sabah namazına ve sahur programlarına kadar sürdü.

Hem iftarlarını hem de sahurlarını camilerin gölgesinde yaşayan vatandaşlar, sabaha kadar ibadet etmenin keyfini ve Ramazan ayının son günlerinin hüznünü birlikte yaşadı. Kur’an ikliminin yaşandığı bu ayda ve bu hayırlı gecede eller semâya kalktı ve binlerce Müslüman hatim için bir araya geldi. Çok sayıda vatandaş, Kadir Gecesi dolayısıyla Sultanahmet, Süleymaniye ve Eyüpsultan camileri başta olmak üzere kentteki birçok camide teravihlerde camileri doldurdu.

Bin aydan daha hayırlı olan gece için İstanbul’un farklı ilçelerinde de hatim programları gerçekleştirildi. Esenler Belediyesi’nin düzenlediği “10 Bin Hatim, 100 Bin Dua” programında binlerce Müslüman ellerini açıp dua etti. Esenler Dörtyol Meydanı’nda gerçekleşen program Mimar Sinan Camii imam hatibi Rıza Günay ve Mısırlı ünlü hafız Kur’an-ı Kerim Okuma Dünya 1.si Mahmut Tuhi’nin Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı.

Ramazan çadırı ile mahalle iftarlarında her akşam yaklaşık 6 bin ilçe sakininin birlikte iftarını açtığı Bağcılar Belediyesi de Kadir Gecesi için özel bir program hazırladı. Belediyenin iftar çadırındaki teravih namazı sonrası düzenlenen Kadir Gecesi programında, hafızlar binlerce insana Kur’an ziyafeti yaşattı.

Zaman