Kadir Gecesi hangi gün? 2017 Kadir Gecesi ne zaman?

Kadir Gecesi hangi gün? 2017 Kadir Gecesi ne zaman?

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı içindeki en önemli gün olan ve Milyonlarca Müslüman'ın heyecan ve coşku ile karşılayacağı Kadir Gecesi ne zaman? sorusu Ramazan'ın sonu yaklaşırken merak konusu oldu. 2017 Kadir Gecesi hangi gün? İşte yanıtı...

2017 Kadir Gecesi'ne kaç gün kaldı? sorusu Ramazan'ın son haftasına girdiğimiz şu günlerde Milyonlarca Müslüman'ın merak konusu olmuş durumda. Kadir Gecesi İslam Dini'nde 1000 aydan hayırlı olarak işaret edilir ve çokça kıymet verilir. Kadir Gecesi ne zaman? sorusu Ramazan İmsakiyesi ile yanıt buldu.

Kadir Gecesi Ramazan Ayı içinde son günlerde aranmaktadır. Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olan Kadir Gecesi'nde Yüce Allah (c.c.) günahları bağışlayıcı olacaktır. Müslümanlar da bu nedenle bu mübarek geceyi dualar ve ibadetler ile karşılamaktadır.

Kadir Gecesi hangi gün? sorusu Ramazan'ın son günlerine doğru ilerlerken Kadir Gecesi'nin nuru ve faziletinden istifade etmek isteyenler tarafından çokça merak ediliyor.

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Kadir Gecesi ile ilgili şöyle buyurmuştur;

“ Faziletine inanarak ve sevabını da yalnız Allah’tan umarak Kadir gecesini güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacak” (Buhârî, İman, 25, 27, 28; Müslim, Müsafi rîn, 173-176)

“Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle” (Tirmizi, Deavat, 84; İbn Mâce, Dua, 5)

Kadir Gecesi hangi gün? (2017)

Ramazan'ın son günlerine doğru girerken, Dualar ve İbadetler ile idrak edilecek Kadir Gecesi için de vakit yaklaşıyor. 2017 yılında Kadir Gecesi;

21 Haziran 2017 Çarşamba gecesi idrak edilecek.

Risale Haber

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.