Kadir gecesi Ayasofya’da namaz kılacağız

Kadir gecesi Ayasofya’da namaz kılacağız

Tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu, bu sene Kadir Gecesi’nde Ayasofya’da namaz kılınacağını iddia etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen "Tarihe Yolculuk" programının konuğu tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu oldu. Bahadıroğlu, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen seminerde, içinde bulunduğumuz Kutlu Doğum Haftası nedeniyle kendisini dinlemeye gelen öğrencilere Osmanlı Devleti’nde Peygamber sevgisini anlattı.

"OSMANLI SÜNNET DEVLETİDİR"

Ertuğrul Gazi’nin Osmanlı Devleti’ni kurmaktaki asıl hedefinin İstanbul’un fethi olduğunu ifade eden tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu, “Ertuğrul Gazi, hedef olarak denizi geçerek İstanbul’u fethetmeyi amaçlıyordu. Deniz görmemiş, İstanbul görmemiş bir insanın böyle düşünmesinin tek nedeni vardı; Peygamber Efendimizin İstanbul’un fethi ile ilgili söylediği sözler. O bu düsturla devleti kurdu. Ondan sonra gelen oğulları da, torunları da bu hedef doğrultusunda çalıştı. İşte Osmanlı Devleti’nin peygamber sevgisi en başından, kuruluşundan gelir. Osmanlı Devleti bir sünnet devletidir” dedi.

"KADİR GECESİNDE AYASOFYA'DA NAMAZ KILACAĞIZ"

Osmanlı Devleti’ni kuranların her zaman bir gün Ayasofya’da namaz kılma hayalini de kurduklarını söyleyen Bahadıroğlu, “Söğüt ve Domaniç’te atılan temeller oradan Bursa, İznik, İzmit, Edirne’ye doğru ilerler, Osmanlı Üsküdar’a kadar gelir oradan Ayasofya’ya bakardı. En büyük emel bir gün orada namaz kılmaktı. Bizler 450 yıldan fazla süre Ayasofya’da namaz kılmış bir ecdadın torunlarıyız. Bugün İznik Ayasofya ve Trabzon Ayasofya’da namaz kılınıyor. Allah’ın izniyle inşallah bu sene Ramazan ayında Kadir Gecesi’nde İstanbul’da Ayasofya’da namaz kılacağız” şeklinde konuştu.

"HAÇLILARA HEP TOKAT ATTIK"

Papa Françesko’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalara da değinen Bahadıroğlu, “Papa neden aleyhimizde konuşmaya başladı? İşte bizler bir sünnet devleti olan Osmanlı’nın torunları olduğumuz ve tekrar bunu yaşatmaya başladığımız için. Onlar hep bize Haçlı Seferleri düzenledi ama her seferinde bir tokat yiyip kaçtılar. İçlerinde hep bir intikam duygusu var. Bu intikam duygusuyla yanıp tutuşuyorlar. Şimdi Haçlı Seferleri düzenleyemiyorlar ama verdikleri demeçlerle bu emellerini gösteriyorlar” ifadelerini kullandı. 

iha

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
14 Yorum