Kadınların yüzü destek projesi ile güldü

Kadınların yüzü destek projesi ile güldü

Isparta'nın en çok göç veren ilçesi Yenişarbademli'de 110 kadın, kaymakamlıkça başlatılan Kadın Destek Merkezi Projesi kapsamında hem sosyalleşiyor hem maddi kazanç elde ediyor.

Yenişarbademli Kaymakamı İhsan Erdurucan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Isparta'nın doğusunda yer alan 2 bin 400 nüfuslu ilçenin sürekli göç verir durumda olduğunu söyledi.

Bunun en önemli nedeninin istihdam sorunu olduğunu belirten Erdurucan, göçün önüne geçmek amacıyla genellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde uygulanan Kadın Destek Merkezi (KADEM) Projesini hayata geçirmeye karar verdiklerini kaydetti. 

Kendisinin ve eşinin projeyi anlatmak için ev ev dolaştıklarını ve kadınlarla görüştüklerini anlatan Erdurucan , kadınların desteği sonucunda 5 ay önce, atıl durumda bulunan bir binada yapılan düzenleme çalışmasıyla ilk merkezi açtıklarını söyledi. 

110 kadını el becerilerine göre gruplara ayırdıklarını ve 3 farklı merkezde ahşap el işleri, ahşap oymacılık, ahşap boyama, telkari işleri, boncuk işleme gibi faaliyetleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdurucan, şimdi ise kadınların 2 ton erişte siparişini yetiştirmeye çalıştıklarını anlattı. 

Ürünlerin satışının düzenlenen sergilerle yapıldığını dile getiren Erdurucan, son 2 ayda 3 farklı sergi yaptıklarını, dördüncüsünü de Konya'da gerçekleştireceklerini dile getirdi. 

Kadınların durumundan çok memnun olduğunu, bir yandan sosyal bir ortamda bulunurken diğer taraftan gelir elde ettiklerine dikkati çeken Kaymakam Erdurucan, "Evlerinde kaldıkları süre boyunca, sürekli televizyon izliyor, can sıkıntısı yaşıyorlardı. Bizim amaçlarımızdan biri de soysal yönden, psikolojik yönden rahatlamalarını sağlamaktı" diye konuştu.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.