Kadınlara Hz. Peygamberin örnekliği anlatıldı

Kadınlara Hz. Peygamberin örnekliği anlatıldı

Erzurum Palandöken Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde kadınlara yönelik, 'Karekter eğitiminde Hz. peygamberin örnekliği' konulu bir konferans düzenledi.

Yenişehir AVM Kültür Merkezi Salonu'ndaki konferans, Kur'an-ı Kerim öğreticisi Nefise Kıyıcı'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar, katılımcıların Kutlu Doğum Haftası'nı kutladı. Müftü Baytar, her yıl Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile önemli konuların tespit edilip o konular etrafından Hazreti Muhammed (sav)'in tanıtılmaya çalışıldığını söyledi. Palandöken Müftüsü Baytar, Peygamberimiz (sav)'in kadına verdiği önemi anlatarak, bayanların erkeklere nazaran daha merhametli olduğunu vurguladı.
Müftü Baytar'ın konuşmasının ardından 'merhamet' konulu sinevizyon gösterimi yapıldı, Kur'an Kursu öğrencileri tarafından ilahiler okundu. Daha sonraİstanbulÜniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeynep Şeyma Arslan, 'Karekter eğitiminde Hz. peygamberin örnekliği' konulu sunum yaptı. Program sonunda şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere hediye verildi.
Samanyolu Haber