Kadınlar Kilisesi'nin yanına 3 katlı cami

Kadınlar Kilisesi'nin yanına 3 katlı cami

Meşhur ikiz kubbeli Kadınlar Kilisesi'nin hemen yanındaki camiye Altstadt (Eski Şehir) Camii adı verildi

Almanya'nın Münih kentinde faaliyet gösteren ve Büyük Münih Camii Projesi'nin sahibi Münih İslam Forumu (MFİ) kent merkezinde geçici bir cami açtı. MFİ, Bavyera'nın sembol yapılarından, meşhur ikiz kubbeli Kadınlar Kilisesi'nin hemen yanındaki Hotter Caddesi 16 numaradaki camiye Altstadt (Eski Şehir) Camii adını verdi.
 
Toplam 680 metrekare kullanım alanı olan 3 katlı binadan oluşan yeni camide kılınan ilk namazda konuşan MFİ Başkanı Benjamin İdriz, Münih Belediyesi'nin Dachauer Caddesi 110 numaradaki 3 bin 270 metrekarelik alanı cami yapımı için kendilerine tahsis ettiğini hatırlattı. Benjamin İdriz, şöyle dedi:
 
"MFİ'nin merkezi olarak kiraladığımız bu binayı geçici olarak cami yaptık. Bu binada sadece ibadet değil, halkın İslam'a karşı olan ön yargılarının kalkması için de çalışmalar yapacağız. Asıl hedefimiz ise 2016'da yapımına başlamayı umduğumuz dev proje. Münih'te yaşayan 100 bin Müslüman'a layık büyük bir cami, kültür merkezi ve değişik sosyal tesislerin bulunacağı bir külliye inşa etmek istiyoruz. Fark gözetmeden tüm insanlara açık olacak bu dev proje için, tüm Müslümanların desteğini bekliyoruz. Amacımız pozitif örnek sunmak. Özellikle bu günlerde Müslümanlar olarak pozitif sinyal vermemiz çok önemli. İslamiyet mükemmel fakat uygulamada sorunlar var."
 
dha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.