Kadınlar, köy kahvesini ibadethaneye çevirdi

Kadınlar, köy kahvesini ibadethaneye çevirdi

Edremit ilçesine bağlı Köprüler köyünde yaşayan kadınlar, daha önce oyun salonu olarak hizmet veren köy kahvesini ramazan dolayısıyla ibadethaneye dönüştürdü.

Kent merkezine 50 kilometre uzaklıktaki Köprüler köyünde bulunan kahvehane, ramazan ayının gelmesiyle iyşletmecisi tarafından kapatıldı. Kahvehanenin kapanmasını fırsat bilen köyün kadınları da daha önceleri erkeklerin oyun salonu olarak kullandığı kahvehaneyi kiralayarak ibadethaneye dönüştürmek için kolları sıvadı. Kahvehaneyi temizleyip düzenledikten sonra ibadethane olarak hazırlayan kadınlar, uzun yıllar kahve olarak kullanılan binada şimdi Kur'an-ı Kerim öğreniyor.

Vakit namazlarının kılındığı, dini sohbetlerin yapıldığı ve kitapların okunduğu ibadethanede ramazanın ilk gününden bu yana zaman geçiren kadınlardan Perihan Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köydeki kadınlarla daha önce kahvehane olarak kullanılan binayı kiralayıp iç düzenlemesini yaptıklarını söyledi.

Kahvehanenin ibadethaneye dönüştürülmesiyle kadınların evlerde toplanmak yerine "meclis" adını verdikleri binada bir araya geldiğini anlatan Bilgin, "Burada Kur'an okuyoruz, dini sohbetler ediyoruz, namaz kılıyoruz. Ancak elimizden gelen bu kadar. Birtakım eksikliklerimiz var. Kur'an-ı Kerim'e ve dini kitaplara ihtiyacımız var. Öte yandan bina ile alakalı bazı sıkıntılar mevcut. Bu konularda bize yardımcı olunursa çok mutlu oluruz" dedi.

Köy muhtarı Süleyman Düşünür de kadınların böylesi bir faaliyette bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bir kahvehanenin köyün kadınları tarafından böylesine hayırlı bir işe dönüştürülmesi bizim için çok önemli. Bu yerin, kahvehaneden ise Kur'an kursu olarak kullanılması daha hayırlı ve daha güzeldir" diye konuştu

AA