Kadına şiddete karşı elektronik bileklik

Kadına şiddete karşı elektronik bileklik

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, elektronik bileklik uygulamasının şiddet vakalarında da uygulanabilmesi için çalışma başlattıklarını açıkladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin Gündemdışı konuşmalarını yanıtladı.

Koruyucu ve önleyici tedbirler arasında yer alan  "Güvenlik Butonu" sistemini revize edeceklerini belirten İslam, mağdur kadınlara "güvenlik butonu" verilmesi şeklinde 2012 yılından beri uygulanan Elektronik Destek Sistemi  pilot uygulamasının etkinliğinin tek başına düşük olduğu verisini elde ettiklerini kaydetti.

Şiddet mağduru ve şiddet uygulayanın birlikte izlendiği "elektronik  bileklik" uygulamasının mağdurların korunmasında en etkin elektronik destek sistemi olduğunu ve bu sistemin Adalet Bakanlığı tarafından başarılı bir şekilde uygulandığını gördüklerini dile getiren İslam, "Söz konusu teknik takip sisteminin şiddet vakalarında da uygulanabilmesi için İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile işbirliğine gittik. Mart 2015 itibariyle Ankara ve İzmir illerinde pilot uygulamaya başlayacağız" bilgisini verdi.

Ayrıca şiddet uygulayana yönelik çalışmaların altyapısını da hazırladıklarını ifade eden İslam, "Mağdurlara yönelik çalışmaların yanı sıra şiddet uygulayana yönelik farkındalık artırma ve rehabilitasyon çalışmalarının da önemli olduğunu düşünüyoruz. Ankara  İl  Müdürlüğü tarafından yürütülen  pilot çalışma kapsamında, tedbir kararı bulunan 75 kişiye öfke kontrolü programını uyguladık ve olumlu sonuçlar aldım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum