Kader

Kul plan yapar, ancak Allah’ın planı işler…

Dünya, Cenâb-ı Hakk’ın kuralları üzerine kurulmuştur. Bizler ise aciz birer kullar olarak bize sunulan sınırlar dahilinde planlar yaparız… Ancak düzen öyle güzel kurulmuştur ki, Rabbim’in planı saat gibi işler. Hiçbir eksik, hiçbir hata, hiçbir ihmale rastlamak mümkün değildir. O ki, mükemmeli yaratan mükemmel ötesi Allah’tır. Noksansızdır, hatasızdır.. Planları dahi kusursuzdur…

Hayatı rutine bindirmiş bir halde yaşayıp gidiyoruz… Hiç etrafımızda süregelen olaylara dikkat kesildik mi? Hiç kaderin işleyişini farkettik mi?

O “kader”, öyle bir plandır ki, en ince ayrıntısına kadar nakış nakış işlenmiş, hiçbir eksik bırakılmamış, hiçbir aşaması unutulmamış, ve en mükemmel haliyle hayatımıza yön verir hale getirilmiştir..

Bazen isyan ederiz belki, planlarımızın hiçbirini hayatımıza geçiremiyoruz diye.  Ama bir de bakarız ki, kaderimiz en mükemmel şekilde işlenmiş ve hayatımıza geçirilmiştir.. Sonunda planlarımız gerçekleşmediği için bize şükretmek düşer sadece. Çünkü Cenâb-ı Hakk bizler için en güzel planı yapmıştır..

Kaderden kaçmak mümkün değildir, kadere razı olmak gerekir. Rabbim’in o nadide planına rıza göstermek gerekir. Gerisi; tevekkeltualAllah… Rabbim bizim için en güzelini ayarlamıştır zaten. Allah’tan gelecek her türlü hayra muhtaç olduğumuzu bilip, herşeyin hayırlısını istemek gerekir. Her şerde bir hayır olduğunu unutmamalıyız ki, gerçekleşecek her türlü sonuca razı olabilelim..

Peki o zaman, plansız mı yaşayalım? Tabii ki hayır..! Rabbim, aklımızın sınırları ölçüsünde plan yapma yetisini vermiş bizlere. Bu yetiyi kullanmak gerekir. Ancak her plan hayata geçmek zorunda değildir. Mühim olan duasız yaşamamak..! Dualar ile herşeyin hayrını istemek gerekir. 

Gerçekleşmesi kesin olan tek bir plan vardır ki, o da planların en güzeli en hayırlısıdır..!Kainatta O’nunkinden öte işleyecek bir plan yoktur…

Şöyle bir etrafınıza bakın, olayları farklı bir gözle takip edin. Ne zaman ki o ince kader ayarını fark ediyorsunuz, işte o zaman hayata bambaşka bakıyorsunuz, hayattan farklı bir tad alıyorsunuz, isyanlardan geçip şükre yöneliyorsunuz… Her bir ayrıntıyı bambaşka bir hayranlıkla izleyip, Yaradan’ın huzurundaki acizliğinizi fark ediyorsunuz.. Ve diyorsunuz ki, en büyük, en mükemmel, en güzel plan Alemlerin Rabbi olan Allah’a aittir. O ne ince ayarlanmış, ne nazik şekilde işlenmiştir…

Ey Güzel Allah’ım, bizlere hayır kapılarını aç.. Kaderimizi en güzelinden hayır ile ömrümüze nakşeyle... Senden gelecek olan her türlü hayrı, rızâ makamında karşılayabilmeyi cümlemize nasibeyle.. Âmin..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum