Kaçırdığı uçağın peşinden koştu

Kaçırdığı uçağın peşinden koştu

Atatürk Havalimanı’nda dün inanılmaz bir olay yaşandı. Cezayir uyruklu China Dejalel, uçağını kaçırınca cam kapıyı kırarak aprona çıktı. Uçağın peşinden koşan yolcuyu görevliler etkisiz hale getirdi.

İstanbul'da uçağını kaçıran bir turist, apronda paniğe neden oldu. Bir süre uçağın peşinden koşan yolcu görevliler tarafından pistten çıkartıldı. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan dün sabah saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı. Cezayirli 29 yaşındaki China Dejalel, Türk Hava Yolları'na (THY) ait seferle Atatürk Havalimanı'ndan, Cezayir'in Batna şehrine gitmek için dış hatlar terminali 222 numaralı yolcu çıkış kapısına geldi.

HAREKETLİ ANLAR

Burada işlemlerini yaptırdıktan sonra bekleme salonunda uykuya dalan yolcu, geç kaldığını anlayınca panik içinde uçağın kalkış yapacağı kapıya doğru koşmaya başladı. Ancak Dejalel, burada kilitli kapı engeline katıldı. Her ne pahasına olursa olsun uçağa yetişmek isteyen yolcu, önce körüğe açılan kilitli cam kapıyı kırdı. Kırık camdan körüğe giren yolcu, ardından da emniyet kepengini açarak aprona girdi. Cezayirli turist, hareket eden uçağın peşine düştü. Apronda bir kişinin koştuğunu gören görevliler hemen harekete geçti.

GÜÇLÜKLE DURDURULDU

Taksi yoluna çıkan uçağın peşinden koşan yolcu, güvenlik görevlileri tarafından durduruldu. Terminale getirilen Dejalel, güçlükle sakinleştirildi. Görevlilere, ülkesinde acele işi olduğu için uçağa yetişmeye çalıştığını ifade eden Dejalel, görevliler tarafından polis ekiplerine teslim edildi.

Apronun camlarını kırdı

Pasaport kontrolünden geçtikten sonra Atatürk Havalimanı bekleme salonunda uykuya dalınca uçağını kaçıran Cezayirli yolcu China Dejalel, alanda hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. Dejalel, mutlaka gitmesi gerektiği için panik halinde apronun camlarını kırdığını söyledi. Gözaltına alınan Dejalel, “O uçağa yetişip mutlaka ülkeme gitmek zorundaydım. İşim ve ailem beni bekliyor. Camı kırdığım için üzgünüm ama parasını öderim” diye konuştu. Uçağı kaçırdığı için büyük üzüntü yaşayan turisti görevliler teselli etti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

yenişafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.