Kabe'de tavaf sırasında yağan rahmet sevinci

Kabe'de tavaf sırasında yağan rahmet sevinci

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan Müslümanlar, bölgede nadiren yağan yağmurun altında Kabe'yi tavaf etmenin mutluluğunu yaşadı

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan Müslümanlar, bölgede nadiren yağan yağmurun altında Kabe'yi tavaf etmenin mutluluğunu yaşadı.

Bazı hacı adayları Kabe'nin revakları ve katlarından yağmuru huşuyla izlerken bazıları da yağmur suyunu takkelerinde veya ellerinde biriktirmeye çalıştı.

Yağmurun ardından görevliler, çevreyi temizledi. Bu arada kutsal topraklara ulaşan hacı adaylarının sayısı 1 milyonu aştı.

Güvenlik

Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanı Şeyh Dr. Abdurrahman es-Sudeysi, Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan açıklamasında, "Suudi Arabistan'ın, kurulduğundan bu yana, hac ibadetinin birlik ve beraberlik içinde yapılması için çaba harcadığına" dikkati çekti. 

"Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi ile hacı ve umrecilerin güvenliği, Suudi Arabistan için aşılması mümkün olmayan kırmızı çizgidir. Hac ibadetinin kirletilmesine hiç bir şekilde izin verilmeyecektir." ifadesini kullanan Sudeysi, Suudi Arabistan'ın istisnasız tüm hacı adaylarını misafir edeceğini ve ihtiyaç duydukları hizmetleri sunacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.