Kâbe manzaralı odaların fiyatları düşüyor

Kâbe manzaralı odaların fiyatları düşüyor

Mekke'de Kâbe manzaralı ve Harem'e yakın otel odaların fiyatları makul seviyelere çekiliyor.

Mekke turizm sektör sorumlusu bu sene Mekke'de otel odası fiyatlarında radikal bir düzelme görüldüğünü ve fiyatların olması gereken normal oranlara düştüğünü söyledi. Harem-i Şerif'in etrafında, doğrudan Kâbe'yi gören otel odalarında düşüş oranı %61'e ulaştı.

Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Komitesi Başkanı Fahd Elûzînânî Harem'i çevreleyen bölgede yapılacak olan dev otel projelerinin fiyatlarda standart bir ölçü oluşturma konusunda yardımcı olacağını belitti.

KÂBE MANZARALI ODALAR 70 BİN RİYAL

Fatma Karaaslan'In haberine göre Otel odalarında doluluğun %15 ila %20 oranında düştüğünü vurgulayan Elûzînânî otel sektöründe çalışanların şu anda bu odaların fiyatlarını yurt içi piyasasında daha düşük hale getirmeye çalıştığını ifade etti.

Mekke'de son yıllarda kaydedilen yüksek fiyatlardan sonra otel odalarını kiralama fiyatlarında bir düşüşün görüldüğüne dikkat çeken Elûzînânî, şu anda yaklaşık %20 oranında mantıklı bir düşüşe tanık oluyoruz dedi.

Fiyatların yükselmesine yabancı turizm şirketlerinin ve otel fiyatları üzerinde pazar sağlamak için gönderilen bazı temsilcilerin sebep olduğuna ve bunun da Kâbe'ye bakan odaların fiyatlarının yükselmesinde rolünün olduğuna işaret eden Fahd Elûzînânî, Ramazan'ın son on gününde yaklaşık 180 bin riyal olan bir odanın şuan yaklaşık %61 oranında bir düşüle Ramazan'ın tamamında 70 bin riyal olduğunu söyledi.

ÖMER DAĞI PROJESİ

Başkan Elûzînânî Suudi Arabistan hükümetinin Mekke'yi geliştirmek, hizmet standardını yükseltmek ve herkesin ihtiyaçlarını karşılayabilen modern bir şehir olması için 100 milyar riyal harcadığına dikkat çekti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Harem'in çevresini genişletme ve geliştirme projesi kapsamında yapılacak olan otellerin ve imar projelerinin tamamlaması Mekke için muazzam bir potansiyel sağlayacak. Örneğin her altı ayda iki otel açılması planlanan Ömer Dağı projesi piyasada otel fiyatlarının istikrarını kolaylaştıracak ve fiyatların çok yükseltilmesinde rekabeti sınırlayacak.”

Turizm ve Eski Eserler Genel Kurulu Danışma Heyeti Başkan Yardımcısı Hafız Cuhani düşük ve orta gelir sahipleri için Harem-i Şerif'in etrafındaki otellerde geçerli olan fiyatların yüksekliğine işaret etti. Otel odalarında %20 ve %50 arasında değişen oranlarda fiyat indirimi olduğunu söyleyen Cuhani, fiyatların makul seviyelere döneceğini doğruladı.

Turk Arab News