Kabe-i Muazzama havadan görüntülendi

Kabe-i Muazzama havadan görüntülendi

Hac ibadeti için 2 milyonun üzerinde Müslümanın akın ettiği Mekke şehrindeki Kabe-i Muazzama, AA ekibi tarafından havadan görüntülendi.

AA ekibi, milyonlarca hacının şeytan taşladığı zamanda havadan Kabe çevresini görüntüledi. Müslümanların kıblesi Mescid-i Haram ve Kabe çevresindeki yoğunluğun, hacıların Mina’da konaklıyor olması ve Cemarat'ta şeytan taşlama görevini ifa etmesi nedeniyle kısmen azaldığı kaydedildi.

Genişletme çalışmalarının sona ermesi nedeniyle tavaf alanının rahatladığı, Mescid-i Haram'a ek olarak inşa edilen yapılardaki çalışmaların ise hac mevsimi nedeniyle durdurulduğu gözlemlendi.

Arafat'taki hacı çadırları sökülüyor

Hacıların Arafat'ta kullandıkları çadırlar, vakfe sonrası hacıların Mina'ya intikallerinin ardından sökülmeye başlandı.

Bu yıl 2 milyonu aşkın Müslümanın kullandığı ve klimalı hizmet vermesi şartı getirilen çadırların söküm işlemi ile temizlik çalışmaları hızla devam ediliyor.

Arife günü hacı adaylarının çıkmak için yarıştığı Rahmet Tepesi'nin, boş olduğu görüldü.

Hazreti Muhammed'in (asm) veda hutbesini okuduğu, öğle ve ikindi namazlarını kıldırdığı Nemire Camisi ile çevresindeki temizlik çalışmaları ise tamamlandı.

Hacılar, Arafat vakfesinden sonra Rahmet Tepesi ve Nemire Camisi'nin yanındaki yaya yollarını kullanarak Müzdelife'ye, ardından da Mina'ya geçmişti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.