Kabataş'taki ikinci lince Bediüzzaman sözü ile sert tepki

Kabataş'taki ikinci lince Bediüzzaman sözü ile sert tepki

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi: Köpektir zevk alan...

Risale Haber-Haber Merkezi

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, İstanbul Kabataş'ta Gezi olaylarına katılan bazı eylemcilerin taciz ve hakaretine maruz kalan Zehra Develioğlu ile ilgili tartışmaları Bediüzzaman Said Nursi'nin sözleri yorumladı.

Ortaya çıkan son görüntülerden sonra Develioğlu'nu suçlayanlara sert tepki gösteren Selvi, Develioğlu'nun "yalancılıkla suçlanarak" ikinci bir lince daha maruz kaldığına dikkat çekti.

Kabataş olayında kendisnin bir kadını savunduğunu belirten Selvi, "Ben çocuklu genç bir anneye yapılanlara karşı çıktım. Ben başörtülü olduğu için tacize uğrayan bir kadına yapılanların hesabını sordum. Bu suçsa ben bu suçu işlemeye devam edeceğim. Bu bir ayıpsa ben bu ayıbı işlemeye devam edeceğim. Bu benim için hayatımın en şerefli mücadelelerinden biri olacak. Eğer başörtülü bir kadına saldırı olursa bunu yazmayan kalemi kırar atarım, o kalemi neyleyim. Eğer başörtülü bir kardeşime saldırı olursa onu savunmayan dili keser atarım, o dili neyleyim. Bu benim boynumda bir şeref levhası olarak asılı duracak" dedi.

Selvi, yazısını Bediüzzaman Hazretlerinin sözleri ile tamamladı:

"Bu noktada son söz birçok zulme maruz kaldığı halde, zalimlerin karşısında boyun eğmeyen, 'Yaşasın zalimler için cehennem' diyen Bediüzzaman Hazretleri'nin...

Bediüzzaman, Mektubat'ta 28. Mektubun, 'Dördüncü Risale olan Dördüncü mesele' bahsinde, Hud Suresi'nin 'Zalimlere en küçük bir meyil dahi göstermeyin; yoksa ateş size de dokunur' ayetini şöyle izah ediyor: 'Zulme değil yalnız alet olanı ve taraftar olanı, belki edna bir meyil edenleri dahi dehşetle ve şiddetle tehdit ediyor. Çünkü rıza-ı küfür, küfür olduğu gibi zulme rıza da zulümdür. İşte, bu ehl-i kemal, kamilane, şu ayetin çok cevahirinden bir cevherini şöyle tabir etmiştir:

'Muin-i zalimin dünyada erbab-ı denaattir,
Köpektir zevk alan sayyad-ı biinsafa hizmetten.'

Yazının tamamı için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum