Jüpiter'in uyduları 2030'da keşfedilecek

Jüpiter'in uyduları 2030'da keşfedilecek

Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) Jüpiter ve uydularını keşfetmek için hazırladığı JUICE projesi, uygulamaya konulmak için onay aldı

Jüpiter ve uyduları 2030'da JUICE ile yeniden keşfedilmeye başlanacak.
 
Jüpiter Buzul Uyduları Kaşifi olarak adlandırılan JUICE projesi, ESA Bilim Programı Komitesi tarafından onaylanarak uygulama aşamasına geçti. Jüpiter'e Gallileo uzay aracı ardından düzenlenecek en büyük görev olacak JUICE, 2022'de ateşlenecek. Jüpiter sistemine 2030 yılında ulaşması beklenen JUICE, Jüpiter'in atmosferini ve uydularını inceleyecek.
 
JUICE, görevi kapsamında Jüpiter'in buzul uyduları Ganymede, Europa ve Callisto'yu ziyaret edecek. Güneş Sistemi'nin en büyük uydusu olan ve bu özelliğiyle Merkür'den bile geride bırakan Ganymede'in yörüngesine girecek olan JUICE, bir buzul uydunun yörüngesinde gözlem yapacak ilk uydu olacak.
 
Jüpiter ve uyduları hakkında birçok önemli bilgiye ulaşılmasını sağlayacak JUICE, gelecekte koloni haline getirilmesi düşünülen Europa'ya daha yakından bakmamızı sağlayacak. JUICE görevi, aynı zamanda en büyük uluslararası çalışmalardan biri olacak. 16 ülkenin katkıda bulunacağı görevde İtalya, Fransa ve Almanya'nın yanı sıra Belçika, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Yunanistan ve İsviçre de bulunacak.
 
ESA tarafından önerilen Jüpiter görevleri arasından 2012'de seçilen JUICE görevine, ABD ve Japonya da finansal destek verecek. JUICE, birçok kamera, spektrometre, bir radar, bir irtifa ölçer, deney cihazları ve alıcılar taşıyacak.
 
Kaynak: Aljazeera

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.