Japonya'ya 'Helal et' hazırlıklarına başladı

Japonya'ya 'Helal et' hazırlıklarına başladı

Japonya ise Müslümanları ağırlamak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Müslümanların yabancı ülkelerde yaşadığı en büyük problem ise 'Helal yiyecek' bulmak oluyor. Özellikle Japonya gibi uzakdoğu ülkelerinin farklı yemek kültürü Müslümanların inancına çok ters geliyor. Bunun farkında olan Japonya, 2020'de düzenlenecek olan Olimpiyat oyunları öncesi bu sorunu çözmek için harekete geçti.

Bunun için Japonya ile Dünya Müslüman Ligi arasında 'Helal et' protokolü imzalandı. Helal kesim etler, Müslümanların ihtiyaçları için 2020'den önce Japonya'da dağıtıma ve satışa hazır halde bulunacak. Dağıtım ve satış işleri 2020 Olimpiyatları esnasında bizzat Dünya Müslüman Ligi eli ile gerçekleşecek.

İmza törenine Japon başbakanı özel danışmanı Mitsuhiro Miyakoshi ve İmparatorun kuzeni Prens Hiroyoshi, İslami merkezlerin, Japon makamlarının ve büyük şirketlerin bir dizi temsilcileri katıldı.

Ürün ve hizmetleri, tüketiciye ulaşmadan önce helal ve hijyen standartlarına uygun olarak tasdik edilecek. Ayrıca Japonya'dan Müslüman ülkelere ihraç edilen gıdaların helallik durumu da bizzat Dünya Müslüman Ligi tarafından kontrol edilecek ve kontrolden geçen ürünlere sertifika verilecek.

Dünya Müslüman Ligi'nin Genel Sekreteri Muhammed Bin Abdul Karim El-Issa, konu ile ilgili; "Japonya Müslümanlar için turizm lideri olmak yolunda ilerliyor. Bu hamle de bunun bir gösterisi. Japonya, insana duyduğu saygı ile ön plana çıkan bir ülke. Bu hamleleri de bunu kanıtlar nitelikte" ifadelerini kullandı.

Salaam Gateaway'in haberine göre, Japonya'ya gelen Dünya Müslüman Ligi heyeti buralarda bir takım temaslarda bulundu. Japonya'da okulları gezen heyet, Hiroşima bölgesine de ziyaret gerçekleştirerek atom bombası saldırısının kurbanlarını andı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.