Japonya'da kişi başına 6 kitap, Türkiye'de 6 kişiye bir kitap düşüyor

Japonya'da kişi başına 6 kitap, Türkiye'de 6 kişiye bir kitap düşüyor

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Münazara Topluluğu ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür Şube Müdürlüğü tarafından "Tanıtım ve Münazara Gösteri Maçı" düzenlendi.

İzmir genelindeki 18 ortaöğretim kurumundan 420 öğrencinin ve öğretmenlerinin misafir edildiği programda konuşan Prof. Dr. İbrahim Attila Acar, “Japonya’da yıllık kitap okuma oranı kişi başı 6 kitaptır. Türkiye’de ise 6 kişi bir kitap okuyor." dedi.

Almanya’da geçen aralık ayında kitap okuma oranı 24 dakikadan 21 dakikaya düştü diye soru önergesi verildiğini aktaran Prof. Dr. Acar, "Muhalefet partileri, bu 3 dakikanın düşme nedenini Milli Eğitim Bakanı'na sordu. Ülkemize geldiğimizde 5 bin mesaj yazıyoruz, sınırsız sosyal medya paylaşımları yapıyoruz ama bir kitap 2 bin adet basılıyor. E-kitap kültürümüzse henüz gelişmedi. Münazaraların, bunların aşılmasında olumlu etkisinin olacağını düşünüyorum. Münazaraya katılan arkadaşlarımız ve izleyenlerin okudukları ve varolan bilgi birikimleri, yarışmacıların fikirlerine katkıda bulunabilir. Tam tersi olarak da savunulan düşünce reddedilebilir.” şeklinde konuştu.

Münazara maçında hükümet takımı "Ekonomik kalkınma adına çevreye zarar verilebilir", muhalefet takımı ise "Ekonomik kalkınma adına çevreye zarar verilemez" fikirlerini savundu. Çekişmeli geçen yarışmada dostluk kazanırken etkinlik sonunda sergi alanında, misafir okulların öğrencileri için hazırlanan ve bütün fakültelerin yer aldığı stantlarda üniversite tanıtıldı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum