Japonya söz verdi: Kuzey Kore ile başa çıkacağım

Japonya söz verdi: Kuzey Kore ile başa çıkacağım

Japonya'da erken yapılan seçimlerden galip çıkan Başbakan Shinzo Abe, zaferinin ardından bir konuşma yaptı. Pek çok meseleye değinen Abe, Kuzey Kore ile 'net bir şekilde başa çıkacağıma söz veriyorum' diye konuştu.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Pazar günü yapılan erken genel seçim sonrası yaptığı zafer konuşmasında Kuzey Kore ile net bir şekilde başa çıkma sözü verdi.

"Erken seçim sebeplerinden biri de Kuzey Kore"

Shinzo Abe, erken seçim kararının nedeni olarak ise ülkenin karşı karşıya olduğu krizler karşısında daha güçlü bir liderlik gereksinimini gösterdi. Bu krizlerden birinin de Pyongyang'ın artan tehditleri olduğunu söyledi.

  • Sandık çıkış anketleri, 'süper çoğunluğu' sağlayarak, Başbakan Abe'nin pozisyonunu güçlendirme arayışında başarılı olduğunu gösteriyor.

Japonya Başbakanı Abe, ülkenin İkinci Dünya Savaşı sonrası, ABDişgali altındayken yazılan 'barışçı' Anayasayı da değiştirmek istiyor. Abe'nin değiştirmek istediği anayasadaki 9. Madde, savaşı, çatışmaların çözüm aracı olarak kullanmayı tamamen reddediyor. Ülkedeki ordunun varlığı ise, bu madde nedeniyle 'savunma' amaçlı tanımıyla açıklanıyor.

Kuzey Kore nükleer tehdidi, Fukuşima sonrası izlenecek nükleer politika ve vergi meselesinin bu krizler arasında yer aldığı ifade ediliyor.

Kuzey Kore, Japonya'nın en kuzeyindeki Hokkaido Adası çevresine son aylarda iki füze fırlattı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.