Japonya Filistin'i tanımaya hazırlanıyor

Japonya Filistin'i tanımaya hazırlanıyor

Filistin meselesine duyarlılığı ile bilinen Japonya'nın Filistin'i tanıma girişimi bizzat Japonya Dışişleri Bakanı tarafından doğrulandı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas'ın dış ilişkiler ve uluslararası ilişkiler konusunda danışmanı olan Nabil Shaath, Japon Dışişleri Bakanı Taro Kono'nun hükümetin Filistin Devleti'ni tanımasını istemek üzere Japon parlamenterlerin imzalarını topladığını doğruladı.

Filistin'in Sesi'nde yer alan bilgilere göre, Japonya'nın Filistin'i kademesiz olarak tanıması ve ülkedeki Filistinli diplomatik temsil seviyesini temsilcilikten temsili bir ofise yükseltmesi bekleniyor.

Filistin Dış İlişkiler Danışmanı Shaath, "Japonya, barış sürecini yönetmek ve ABD'nin tekelinden kurtulmak için yeni bir uluslararası çerçeve oluşturulmasını destekliyor" dedi.

WAFA'ya göre, Japonya'nın Filistin'in siyasi ve mali desteğine kararlı olduğunu ve Gazze Şeridi'ndeki su projelerinin finansmanına olan bağlılığını yenilediğini ve Birleşmiş Milletler Filistin Mülteciler için Yardım ve Eserler Ajansı'na (UNRWA) maddi katkıyı artırdığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.