Japon üniversitenin alkışlanan 'Helal Menü' ve mescid kararı

Japon üniversitenin alkışlanan 'Helal Menü' ve mescid kararı

Müslümanlara saygı örneği ile ilgili güzel bir haber de Japonya'nın başarılı üniversitelerinden biri olan Yamaguchi Üniversitesi'nden geldi

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER-Yurtdışında seyahat eden veya yaşayan Müslümanlar açısından en büyük sorunlardan biri yemekler. Özellikle Müslüman olmayan ülkelerdeki yemek seçeneklerinin pek çoğu Müslümanların inançlarına uymuyor. Bu nedenle yurtdışına eğitim veya yaşama amaçlı yerleşmiş olan Müslümanlar zaman zaman sıkıntılar ile karşılaşabiliyor.

Japonya ise konu ile ilgili en hassas ülkelerden biri. Japonya'nın pek çok yerinden gelen saygı örneklerine bir yenisi de ülkenin en başarılı üniversitelerinden biri olan Yamaguchi Üniversitesi tarafından eklendi. Okul, 2 Ekim 2017 tarihinden itibaren bünyesinde verdiği yemeklere Müslümanlar için 'Helal Menü' ekleyecek.

Üniversitenin Müslümanları sevindirecek uygulaması bununla da bitmeyecek. Okul yakın zamanda Müslüman öğrencilerin 5 vakit namazlarını da kılabileceği bir mescid açmayı da planlıyor. 

Üniversitenin bu uygulama kararını alması ülkeye 'değişim programı' ile gelen 80 Müslüman öğrencinin talebi ile başladı. Öğrenciler üniversite yönetimine yazarak okulun ilk Müslüman öğrencileri olarak yemekhanelerde alkol ve domuz eti gibi haram içerik bulundurmayan yiyecekler ile ibadet edebilecekleri bir mescid talep ettiler. Üniversite yönetimi bu çağrıya anında cevap verdi.

en.abna'nın haberine göre, konuyla ilgili açıklama yapan Yamaguchi Üniversitesi Genel Sekreteri Masaaki Oka, "Öğrencilerin birbirleriyle etkileşime girip birlikte büyüdüğü bir üniversite oluşturmak istiyorum. Her dine saygı gösterilen bir üniversite olmak bunun ilk adımıdır" diyerek Müslüman öğrencilerin takdirini kazandı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.