Japon Ateist dizisi müslümanlardan özür diledi

Japon Ateist dizisi müslümanlardan özür diledi

Japonya’da çok bilinen ve tutulan bir tür olan Anime adı verilen çizgi film türünün başarılı örneklerini veren bir firma, yeni çıkarttığı Çizgi filminde Ezan’ı batı müziği ile karıştırarak vermişti.

Ömer Çiftçi’nin Haberi
RİSALEHABER- Japonya’nın en sevilen Anime çizgi filmi olan “noragami aragoto” adlı yapımın yeni bölümünün girişinde Ezan’ı batı müziği ile “mix”leyerek veren Japon Anime firması eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

Genel olarak ateizm yanlısı görüşleri yansıtan bir Anime serisi olan “noragami aragoto” dizisinin girişinde Ezan’a böyle bir saygısızlık yapılmış olması, durumu fark eden Müslümanları kızdırmış ve Japon firmayı adeta topa tutmuşlardı.

İşte o firma dün sabah saatlerinde yaptığı açıklama ile Müslümanlardan böyle bir şey yaptıkları için özür diledi. Durumun bilincinde olmadıklarını söyleyen Anime yapımcıları, kendilerinin bu müzik ile Ezan sesini karıştırmayı nerden akıl ettiklerine dair soruları ise cevapsız bırakmayı tercih etti.

“Bizim İslam veya herhangi bir din ile bir sorunumuz yok. Biz olaylara seküler bir bakış açısı ile yaklaşıyoruz. Ama geç de olsa yaptığımız yanlışın farkına vardık. İstemeden sinirlendirdiğimiz tüm Müslümanlardan özür diliyoruz” açıklamasını yapan şirket, bahsi geçen bölümün internet kopyaları dahil tüm bölümlerini de kaldıracaklarını açıkladı.

Bahsedilen bölüm 25 Kasım günü Japonya’nın Ulusal bir kanalından yayınlanmıştı. Bölüm sonrası Dvd’leri ve Blu-Ray’leri de hemen piyasaya düşmüştü.

Japantimes’in haberine göre firma hakkında pek çok Asyalı Müslüman dava açma hazırlığında.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum