İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri Suriye için 'Sevgi Çağrısı' yaptı

İzzet Baysal Üniversitesi öğrencileri Suriye için 'Sevgi Çağrısı' yaptı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Uluslararası ilişkiler Bölümü öğrencileri, Suriye’den kaçıp Türkiye’ye sığınan mültecilerle çocuklarına yönelik yardım kampanyası başlattı.

Abdullah Ceylan'ın haberi:
 
Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi (IMPR) isimli Ankara merkezli düşünce kuruluşuna üye olan öğrenciler, 2-12 yaş aralığındaki mülteci çocuklar ve aileleri için sevgi çağrısı yaptı. Siyasi ve, ideolojik çatışmalardan bağımsız olarak bir sevgi çağrısı düzenlediklerini belirten öğrenciler, "Gözyaşının vatanı yoktur" ilkesiyle hareket ettiklerini vurguladı. Yardım değil, sevgi çağrısı yaptıklarını, savaşlardan, doğal afetlerden ve çatışmalardan bugüne kadar en çok kadın ve çocukların zarar gördüğünü ve onların sadece yardıma değil, umuda ihtiyaçları olduğunu ifade ettiler.

Projenin sadece insani yardım amaçlı olduğunu belirten IMPR Okul ekibi, “Sadece gözyaşının vatanının olmadığını insanlara anlatmak, sorumluluklarımızı tüm toplumla paylaşmak istiyoruz. Bu nedenle yardım değil sevgi, korku değil umut, karamsarlık değil yaşama sevinci taşımayı amaçlıyoruz." dedi. Öğrenciler adına açıklama yapan IMPR Kordinatörü Umutcan Yüksel, “Sevgi Çağrısı, IMPR Humanitarian ve IMPR Okul işbirliğiyle 23 Aralık 2013’ten bu yana uygulanan ve 'Gözyaşının vatanı yoktur' sloganıyla özdeşleşen bir proje. Tüm toplumla sosyal sorumluluğumuzu paylaşarak çıktık yola. Farklı üniversitelerde bir hafta boyunca, neden gözyaşının vatanının olmadığını anlattık. Çocuklara sevginizi götürmek için bez parçalarına el izimizi bıraktık. Bir kısa film hazırladık, daha geniş kitlelere ulaşabilmek adına ve insani yardım malzemesi topladık. İstedik ki Suriye’de yaşanan iç savaşın kuruttuğu sevgi toprağını, yine insanlığın sonsuz sevgisinden beslenen köklerimiz sulasın. Binbir renkte ve binbir heyecanda taşıyalım kurumuş toprağa sevgimizi. Çocukların döktükleri gözyaşının hiçbir zaman vatanı olmadı, dili, dini, ırkı olmadı. Bu gözyaşını çocuklarınıza unutturmak, yüzlerine tebessüm yerleştirmek için tüm topluma Sevgi Çağrısı'nda bulunduk. Bizler Suriyeli Ayşe ile Türkiyeli Fatma’nın, Türkiye hukuku karşısında eşit haklara sahip olduğunun bilinciyle yola koyulduk. Şimdi Urfa’ya gelme vakti; hem topladığımız insani yardım malzemelerini dağıtacağız hem de Urfa Toplum Merkezi’nde Sevgi Festivali düzenleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.