İZTO Başkanı Demirtaş: 5 yılda 10 kat artış kabul edilemez

İZTO Başkanı Demirtaş: 5 yılda 10 kat artış kabul edilemez

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, " 'S' plaka fiyatının 236 bin liraya çıkarılmasının gerekçesi olamaz. 5 yılda neredeyse 10 kat artış kabul edilemez” dedi.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, servis araçlarına verilen "S" plakası için 236 bin liralık muhammen bedel önerildiğini belirterek, bunun fahiş bir fiyat olduğunu savundu ve "5 yılda neredeyse 10 kat artış kabul edilemez” dedi.

İzmir’de 300 adet "S" plaka satışı için belirlenen bedellerle ilgili yazılı açıklama yapan Demirtaş, İzmir’in artan nüfusuna bağlı olarak servis hizmetlerinden faydalanan öğrenci, işçi, memur sayılarında önemli bir artış yaşandığını bildirdi.

“5 yılda neredeyse 10 kat artış kabul edilemez”

Yeni dönemde uygulanacak muhammen bedellerle ilgili, İZTO'nun görüşünün sorulduğunu, oda olarak 2010 yılındaki 24 bin liralık tavan fiyatın üzerine yıllar içerisindeki enflasyon artışını da koyarak 34 bin 500 lira önerisinde bulunduklarını kaydeden Demirtaş, "İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Takdir Komisyonu toplantısında, Esnaf Odaları Birliği ve Servisçiler Odası 230 bin lira, Ege Bölgesi Sanayi Odası ise 250 bin lira teklifte bulunmuş ve muhammen bedel KDV hariç 236 bin lira olarak karara bağlanmıştır. 2010 yılında tavan fiyatı 24 bin lira olan 'S' plaka fiyatının 236 bin liraya çıkarılmasının gerekçesi olamaz. 5 yılda neredeyse 10 kat artış kabul edilemez” dedi.

'S' plaka "rant kapısı oldu"            

Açıklamasında,  'S' plakanın büyük bir rant kapısı haline geldiğini savunan Demirtaş, İZTO üyelerinin plaka tacirliği değil, servis taşımacılığı faaliyetini sürdürmek istediğini kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun duruma el koymasını gerektiğini de belirten Demirtaş, fiyatın makul ve kabul edilebilir bir seviye olan 30-40 bin lira bandına çekilmesi hatta 'S' plaka sınırlamasının kaldırılması gerektiğini ifade etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.