İZSU’dan Tahtalı’ya 800 bin fidan

İZSU’dan Tahtalı’ya 800 bin fidan

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tahtalı Barajı ve Havzası’nı korumak için başlattığı yeşil seferberliğinde 800 bin fidana ulaştı. Ağaçlandırma çalışmaları için bugüne kadar 2.5 milyon lira harcandı.

Tahtalı Barajı ve Havzası'nda 540 hektarlık alanda 650 bin fidan yeşerdi, 100 hektarlık alanda daha yeşillendirme çalışmaları başladı. İZSU, Ocak ayı sonunda 100 hektarlık alana 104 bin fidan daha dikecek. Ayrıca daha önce dikimi yapılan alanlara da 48 bin fidan ilave edilecek. Böylelikle 640 hektarlık alanda 800 bin fidana ulaşılmış olacak.

İzmir’in önemli yeşil alanlarından biri olan Kültürpark’ta 9 bin 500 ağaç bulunuluyor. Tahtalı Havzası’na dikilen ağaç sayısı, Kültürpark’taki ağaç sayısının 80 katına ulaşıyor. İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, geriye kalan ve kamulaştırması devam eden 60 hektarlık alanı da 2015 yılı sonuna kadar ağaçlandırmayı hedeflediklerini bildirdi. İZSU’nun 2001 yılından bu yana 800 bin fidan dikimi için yaptığı harcama ise 2.5 milyon lira oldu.

İZSU’nun Tahtalı Barajı Mutlak Koruma Alanındaki ağaçlandırma çalışmalarında kızılçam, fıstıkçamı, meşe, mavi servi, Kıbrıs akasyası, yalancı akasya, ıhlamur, gladiçya, demir ağacı, sedir ağacı, zakkum, kara servi, mantar meşesi, palamut meşesi, aylantus ve tespih ağacı gibi fidan türleri kullanıldı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.