İznik Gölüne 100 Bin Adet Yavru Sazan Bırakıldı

İznik Gölüne 100 Bin Adet Yavru Sazan Bırakıldı

Antalya Kepez'de bulunan Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü’nden alınan sazanlar gece saatlerinde İznik Gölüne bırakıldı.

Antalya Kepez'de bulunan Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü’nden alınan sazanlar gece saatlerinde İznik Gölüne bırakıldı.

Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifinin öncülüğünde, İznik Gölü Su Ürünleri Kooperatiflerinin İl Müdürlüğüne balıklandırma yapılması için yavru balık talebi oldu. Bunun üzerine harekete geçen Bursa il müdürlüğü Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü ile irtibat geçerek istenen yavru balıklar temin etti. Akdeniz’den nakil aracı ile İznik Gölüne getirilen 100 bin adet yavru sazan balığı göl doğal ortamına salındı. Akdeniz’den getirilen balıklar İznik Gölü'nün doğal sazan balığı türü olan pullu sazan balıklarından oluşuyor.

100 BİN PULLU SAZAN BIRAKILDI

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, göl, gölet ve barajlarda zaman zaman balıklandırma yaptıklarını belirterek, “Bu çalışmalar ile sucul ortamların balık stoklarının zenginleştirilmesi amaçlanıyor. Balıklandırma çalışmasında kullanılan sazan balığı hem kültür balıkçılığında, hem de doğal suların aşılanmasında kullanılıyor. Ülkemizde göl verimliliğinin arttırılması amacıyla 1970 yılından beri göl, gölet ve baraj göllerimizin balıklandırılmasında yavru sazan balığı kullanılıyor.” dedi.

Kiralanmayan göl, gölet ve barajlarda her yıl program çerçevesinde balıklandırma çalışmalarının yapıldığını anlatan Çelik, şunları söyledi: “Avlak sahası ve projeli olarak kiralanan iç sularda balıklandırma faaliyetleri, kiralayan şahıs veya tüzel kişilikler tarafından gerçekleştirilmesi isteniyor. İznik Gölü de 4 avlak sahasına ayrılarak, Orhangazi, Narlıca, Çakırca ve Göllüce Su Ürünleri Kooperatiflerine kiralandı.”

İl Müdürü Ömer Çelik, Bursa’nın su konusunda çok zengin olduğunu belirterek, “Ülkemizin büyük göllerinden 308 kilometre karelik alana sahip İznik Gölü, 156 kilometrelik alana sahip Uluabat Gölü ve kiraya verilmiş veya projelendirilmiş baraj ve göletler ile çok değerli sulak alanlara sahip ilimizin su ürünleri potansiyelinin arttırılması için çalışmalarımız, kooperatiflerimize olan desteğimiz artarak devam edecek. İznik ve Orhangazi'li balıkçılarımıza hayırlı olmasını diler, bol ve bereketli av sezonu geçirmelerini temenni ederim” şeklinde konuştu.

haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.