İzmit'te Bin 344 Asansör Tehlikeli

İzmit'te Bin 344 Asansör Tehlikeli

İzmit Belediyesi, ülke genelinde sıkça yaşanan asansör kazalarını en az indirmek için denetimlerine devam ediyor. Denetimler sonucunda ise bin 563 asansörden bin 344'ünün güvenli olmadığı belirlendi.

Türkiye’de ilk kez bir belediye olarak 2012 yılında asansör denetimlerini başlatan İzmit Belediyesi, 2014 yılında da devam ettirdiği denetimlerde sırasında endişe verici sonuçlar ortaya çıktı. Bir denetim firmasıyla anlaşarak asansör denetimlerini sürdüren ekipler, denetledikleri bin 563 asansörden bin 344 asansörün güvenli olmadığını belirleyerek kapılarına kırmızı etiketle güvenli olmadıkları uyarısı astı.
 
Denetimler hakkında açıklama yapan Belediye yetkilileri, “Yaptığımız araştırmalarda İzmit genelinde bin 980 adet asansör tespit edildi. Tespit edilen asansörlerden bin 563’ü muayene için başvururken geri kalan 417 adet asansör için başvuruda bulunulmamış, bunun üzerine asansör kullanıcılarına uyarı yazısı yazılmıştır. İlk yılın sonunda kontrolden geçirilen bin 563 asansörden bin 344 adetinin can ve mal güvenliği açısından kullanılamaz durumda olduğu tespit edilerek kırmızı etiket ile işaretlenmişti” dedi.
 
İzmit Belediyesi yetkilileri geçtiğimiz Haziran ayından itibaren asansör kontrolleri için yetkili A Tipi muayene kuruluşuyla yeniden anlaşma yapıldığını bildirerek, “Haziran-Kasım arasında 482 adet asansörün kontrolü sonucunda 457 asansörün mal ve can güvenliği bakımından tehlikeli olduğu görüldü. Daha sonra sakıncalı olan 86 adet asansörün ikinci, üçüncü ve dördüncü kontrollerinde 59’u gerekli bakımları yaptırarak kullanılabilir anlamına gelen yeşil etiket almaya hak kazanmıştır. İzmit’te ne yazık ki asansör bakımları konusunda büyük bir duyarsızlığın olduğunu gözlemlemekteyiz. Belediye olarak yaptığımız asansör kontrolleri sırasında uygun olanlara yeşil, uygun olmayan asansörlere de kırmızı etiket yapıştırarak bu konuda vatandaşları bilgilendiriyoruz. Kırmızı etiketli asansörlerin de bakımları yapılıncaya kadar hizmet dışı kalması sağlanıyor. Buna rağmen kırmızı etiketli asansörlerin çalıştırılmasından ve olası bir üzücü olaydan birinci derecede bina sahipleriyle yöneticilerinin sorumlu olacağını hatırlatmak isteriz” diye konuştu.
 
İlgililer, vatandaşların asansör konusunda duyarlı olmalarını isteyerek, “Belediye olarak bizler gerekli kontrolleri yapıyoruz. Fakat burada en büyük görev asansör bulunan konut ve iş yerlerindekilere düşüyor. Kırmızı işaretli asansörler kullanılmamalı, bunların tamir ve bakımı için bina ve iş yeri yöneticilerine baskı yapılmalıdır. Belediyemizin bu titiz çalışması başta yadırgansa da son zamanlarda sıkça yaşanan asansör kazaları İzmit Belediyesi olarak ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu herkese göstermektedir” şeklinde konuştu.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.