İzmit-Yalova arasına otoyol

İzmit-Yalova arasına otoyol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, " İzmit'ten çıkan bir kardeşimiz yarım saate kalmadan Yalova'ya ulaşmış olacak.

 Artık onlarca trafik lambasında beklemek zorunda kalmayacak. 1-1,5 saatlik bir zamanı harcamış olmayacak" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'nin, Yalova'yı cazibe merkezi yapacağını kaydedip şöyle konuştu:

"Yalova'yı gerçekten cazibe merkezi yapacak en önemli projemiz ise İstanbul'u Yalova'ya, Yalova'yı Bursa'ya, Bursa'yı İzmir'e bağlayan otoyol projesi. Bugün otoyol projemizin güzergahı üzerinde incelemelerde de bulundum. Çalışmalarımız gayet iyi gidiyor. İnşallah önümüzdeki yılın belki 4-5'inci ayında Altınova ile Gemlik arasındaki bölümü açmış olacağız. Tüm hedefimiz buna odaklanmış durumda. Asma köprünün yapımına yönelik çalışmalar devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yılda Mayıs-Haziran ayı gibi asma köprümüzün üzerinden geçme imkanımız olacak. Yalnız araçlarla değil, araçlarla belki Ağustos-Eylül ayını bulacak. Özellikle Altınova'daki kavşaktan Yalova ve Gemlik'e kadar uzanan otoyolu inşallah açmış olacak. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Aşağı yukarı altyapı çalışmalarımızı yüzde 90 nispetinde tamamlamış bulunuyoruz; kazı, dolgu çalışmalarını. Viyadüklerimiz bitmek üzere. Tünel çalışmalarımızda ışık görme törenini düzenlemiştik. Tünel çalışmalarımız da tamamlanmak üzere. Betonlama çalışmalarının yüzde 70'i tamamlanmış durumda. Bu otoyolla özellikle İstanbul, Yalova ile bir anlamda bütünleşmiş, entegre olmuş olacak ve Yalova gerçekten tabiat güzellikleriyle, eşsiz doğasıyla bu bölgenin en önemli cazibe merkezlerinden biri konumuna gelecek. Bundan emin olunuz."

İzmit-Yalova arası otoyol

Yalova ve Kocaeli illeri arasında yeni bir otoyol yapacaklarını belirten, Bakan Elvan, şunları kaydetti:

"İzmit'ten Yalova'ya gelen kardeşlerimiz, hemşehrilerimiz 19 farklı yerleşim yerinden geçip Yalova'ya geliyorlar ve onlarca trafik ışığı var biliyorsunuz. Belki yarım saatte ulaşabileceğimiz yola 1 saatten fazla zaman harcıyorsunuz. İzmit-Yalova arası otoyol yapımıyla ilgili proje çalışmalarımız tamamlanmak üzere. İnşallah yap-işlet-devret modeli içerisinde İzmit'i doğrudan Yalova'ya bağlayan otoyol projesini gerçekleştireceğiz. İzmit'ten çıkan bir kardeşimiz yarım saate kalmadan Yalova'ya ulaşmış olacak. Artık onlarca trafik lambasında beklemek zorunda kalmayacak. 1-1,5 saatlik bir zamanı harcamış olmayacak. Bu da Yalova için son derece önem arz eden bir proje diye düşünüyorum."

Elvan, Yalova Tonami Meydanı'nda köprülü kavşak projesinin, yatırım programlarında olduğunu ve ihaleyle projeyi gerçekleştireceklerini söyledi. Lütfi Elvan, ayrıca Yalova Çevre Yolu Projesi'yle ilgili detaylı çalışma yapıldığını ve şehir içi trafiği rahatlatacak projenin hayata geçeceğini belirtti.

Bakan Elvan, Yalova'da son karayollarına 10 yılda 2014 yılı fiyatlarıyla 480 milyon liralık yatırım yapıldığını belirterek, "Aşağı yukarı 500 milyonluk yatırım. Bizden önceki 10 yıla baktığımızda yine bugünkü fiyatlarla toplam yatırım tutarı 84 milyon lira. Düşünün kaç kat artış söz konusu. 10 kattan daha fazla bir artış zannedersem söz konusu" ifadesini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.