İzmit Körfezi'ndeki gemi giriş çıkış yasağı kalktı

İzmit Körfezi'ndeki gemi giriş çıkış yasağı kalktı

Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında 2 yaka arasına gerilen halatın kopması sonucu durdurulan İzmit Körfezi'ne gemi giriş-çıkışı yeniden başladı.

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin İzmit Körfezi'nde yapılan Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında iki yaka arasına gerilen halatın kopması sonucu durdurulan İzmit Körfezi'ne gemi giriş ve çıkışı bu sabah saat 08.30'dan itibaren yeniden başladı.

Geçen cumartesi günü meydana gelen kazanın ardından Körfez Köprüsü'nün inşa edildiği Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'ndeki Dil Burnu ile Yalova Altınova İlçesi'ndeki Hersek Burnu arasında kopan kablonun tehlike yaratması nedeniyle cumartesi günü saat 15.40'dan itibaren İzmit Körfezi'ne gemi giriş çıkışı durdurulmuştu. Daha önce İzmit Körfezi'ne girerek bazıları yük boşaltan, bazıları da yeni yük alan gemiler iki gün boyunca Körfez'in belirli noktalarındaki demir alanlarında bekledi. İzmit Körfezi'nin doğusundaki limanlara girmek isteyen, çoğunluğu yüklü 100'ün üzerinde gemi de Gebze Eskihisar ve İstanbul sınırı içindeki diğer demir alanlarında bekletiliyordu.

Sorunun giderilmesi ve iki yaka arasını kaplayan, üzerinde yürüyüş bandı da bulunan hattın römorkorlarla gece de devam ettirilen çalışmalar sonucu Dilburu ayaklarının bulunduğu bölgeye çekilmesiyle Körfez'e gemi giriş çıkışları ba sabah saat 08.30'dan itibaren yeniden başlatıldı.

haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.