İzmir'in bu mahallesinde 4 aydır ezan okunmuyor

İzmir'in bu mahallesinde 4 aydır ezan okunmuyor

İzmir'in Torbalı ilçesindeki Karaot Mahallesinde 4 aydır ezan okunmuyor

Torbalı ilçesine bağlı Karaot Mahallesindeki camide görevli imam Şaban Özlük, zeytin ağacından talihsiz bir şekilde düşerek ağır yaralandı. İmamın düşmesiyle omuriliğinde zedelenme meydana gelirken, imam ezan okuyamaz duruma geldi.

Mahallede yaklaşık 4 aydır ezan okunmazken, talihsiz olayın üzerinden aylar geçmesine rağmen hiçbir yetkili görevlendirilmedi. Mahallede yaşayan vatandaşlar ise konuyu Torbalı İlçe Müftülüğüne bildirdi ancak herhangi bir sonuç alınmadı. Namazlarını camide kılamayan köylülerse, Cuma günleri yakın mahallelere gitmek zorunda kaldı. 

Vatandaşlar, 14 yıllık imam yerine geçici bir görevlinin atanmasını istediklerini ifade ederek, cemaat arasında yer alan Cevdet Önder ise şöyle konuştu:  "Yıl olmuş 2017 halen çağ dışı sorunları çözemiyoruz. 4 aydır ezan sesi duyamadık. Köyümüzdeki vatandaşlar her defasında şikayetini bildiriyor fakat dönüp bakan yok. Bizim bir şey öğretmemize gerek yok. Buradaki sorunu bir an önce çözmesi gerek. Onlarca kişi mağdur” şeklinde konuştu. Öte yandan, konuyla ilgili ise Torbalı İlçe Müftülüğü yetkilileri herhangi bir bilgi vermedi. Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum